VELIKA POTJERA

Epilog drame u strogom centru Zagrebu: Policajac teško ozlijeđen, mladić (20) bez vidljivih ozljeda poslan u pritvor

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak nije imao primjedbe na postupanje policije...
 Damjan Tadic/Cropix

U samom centru Zagreba u policijskoj potjeri za vozačem ukradenog vozila u subotu oko podneva teško je ozlijeđen policijski službenik, a na sreću, unatoč pješacima koji su se našli u blizini ovog incidenta, nitko drugi nije ozlijeđen.

Prema priopćenju koje je odmah nakon incidenta objavila zagrebačka Policijska uprava, u subotu oko 12.15 sati na Trgu žrtava fašizma u smjeru Trga bana Josipa Jelačića uočeno je vozilo koje je dan ranije otuđeno. Na samom početku Ilice, u smjeru zapada, pokušali su zaustaviti uočeno vozilo, ali nepoznati vozač nije se imao namjeru zaustaviti te je udario u policijsko kombi vozilo koje nije imalo vidljiva obilježja.

"Policijski službenik, s namjerom uhićenja vozača, prilazi vozilu, a u trenutku kada ga hvata s ciljem izvlačenja iz vozila, vozač daje gas i nastavlja vožnju. Na uglu s Tomićevom ulicom policijski službenik se uspio ‘osloboditi‘ i pada na tlo. U nastavku vožnje i pokušaja bijega dolazi do Frankopanske ulice gdje je prema zasad utvrđenom ugrozio tri pješaka, a u Dalmatinskoj se zabija u zgradu gdje ga policijski službenici Jedinice interventne i specijalne policije svladavaju te uz uporabu sredstva prisile privode u službene prostorije policije", priopćili su iz zagrebačke Policijske uprave nakon potjere.

Dan kasnije policija se oglasila novim priopćenjem: - Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa provaljivanjem na štetu trgovačkog društva, prisila prema službenoj osobi na štetu trojice policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke, Jedinice specijalne i interventne policije Zagreb te kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak nije imao primjedbe na postupanje policije, nije imao vidljive ozljede te mu također pregledom od strane liječnička nisu konstatirane ozljede. Policijski službenik kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice je teško ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 16:54