BRZA AKCIJA POLICIJE

FILMSKA POTRAGA Na granici sa Srbijom uhićena banda koja je iz City Centra One ukrala zlato

Trojica Rumunja V.S.(44), M.A.(55) i G.R.(25) priredila su hrvatskoj policiji u srijedu oko podne filmsku potragu i pritom zadala muke zaposlenicama zlatarne koje je lopovska banda u sekundi obrlatila.
 PUZ

ZAGREB - Zahvaljujući brzoj policijskoj reakciji i suradnji na relaciji Zagreb-Bajakovo, ukradeno zlato „teško“ 164.000 kuna iz zlatarne „Dodić“ u sklopu trgovačkog centra City Centar One spašeno je prilikom pokušaja izlaska iz zemlje!

Naime, trojica Rumunja V.S.(44), M.A.(55) i G.R.(25) priredila su hrvatskoj policiji u srijedu oko podne filmsku potragu i pritom zadala muke zaposlenicama zlatarne koje je lopovska banda u sekundi obrlatila.

PLJAČKA USRED DANA Razbojnici pred šokiranim posjetiteljima u City Centru One ukrali nakit vrijedan čak 160 tisuća kuna

IZ CITY CENTRA UKRALI 200.000 KUNA U ZLATU Glumili neodlučne kupce pa zgrabili lančiće i pobjegli

U Lijepu našu Rumunji su ušli dan ranije i pripremili se za akciju. Kobne srijede oko 11,30 sati dovezli su se svojim Ford Focusom na parkiralište City Centra One u Jankomiru. U vozilu je ostao najmlađi akter G.R., dok su druga dvojica upečatljivo-elegantno odjevenih muškaraca ušetala u zlatarnu u prizemlju. Zaposlenice su na engleskom jeziku jeziku zamolili da im pokažu muški nakit počevši od lančića, prstenja, narukvica...

Ljubazno osoblje Dodića im je uslišilo želje te su na pult stavili zlato i srebro koje su htjeli vidjeti. Uspjeli su odabrati određenu količinu nakita koje su potom zatražili da im se lijepo zamota. Upravo u tome je bila „kvaka“ jer su preljubazni „kupci“ također sudjelovali u zamatanju i pomaganju. Pukla je u jednom trenutku i vrećica pa je i ona u svoj toj akciji zamatanja, zamijenjena. Zlatarke nisu ni približno posumnjale da s pulta tijekom akcije pakiranja poklona nestaju stvari - i to čak zlato ukupne vrijednosti 164.000 kuna, koje su Rumunji utrpali u džepove.

Kad je došao trenutak naplate i ispisivanja računa, Rumunji su rekli: „Idemo samo preko puta u mjenjačnicu promijeniti devize pa se odmah vratimo platiti i preuzeti nakit.“ Umjesto u mjenjačnicu, lopovski dvojac je odšetao brzinom munje direktno na parkiralište. Sjeli su u Ford Focus koji je bio u pogonu i spreman za bijeg. Sreća da su zlatarke brzo reagirale i shvatile da su žrtve krađe, pa je policija odmah stigla na mjesto događaja i pregledom snimki nadzornih kamera otkrila čime točno putuje zlato. Rumunji su putovali prema Slavoniji. Na graničnom prijelazu Bajakovo već su bili obaviješteni o sumnjivom vozilu Ford Focus s trojicom muškaraca odgovornih za krađu zlatnine! Točno u 13,45 sati rumunjski lopovi su već imali lisice na rukama, a zlatarevo zlato je bilo spašeno!

Kradljivci su po dovršetku kriminalističke obrade kazneno prijavljeni za tešku krađu. Predani su u ruke pritvorskom nadzorniku dok je protiv njih podneseno posebno izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:33