PUCNJAVA, HELIKOPTER, SPECIJALCI...

FOTO Dramatična potjera u Zagrebu: Pljačkaš banke umro u bolnici nakon obračuna s policijom

U potjeri za naoružanim i agresivnim muškarcem, koji je ranije poznat policiji, bio je uključen i policijski helikopter te pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko
 Foto: Čitatelj

NOVO >>>>>> 10:14 - Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica, potvrdili su jutros iz Policijske uprave zagrebačke te najavili su da će uskoro više informacija objaviti na konferenciji za novinare.

Prema neslužbenim informacijama policajci su sinoć u naselju Lanište primjetili osumnjičenika za pljačku banke koji je na njih zapucao te nastavio bijeg prema zagrebačkoj zaobilaznicu u smjeru juga. Policajci su ga u potjeri dostigli kod motela Plitvice, gdje je nastavljena pucnjava.

U obračunu je osumnjičenik ranjen u glavu te je s teškim ozljedama prevezen u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica, gdje je i preminuo. Postoji i neslužbena druga verzija događaja prema kojoj si je pljačkaš, našašvši se u bezizlaznoj situaciji, navodno, sam pucao u glavu.

Uz prijetnju pištoljem maskirani muškarac je sinoć u 18 sati i 53 minute iz Privredne banke ukrao za sada nepoznati novčani iznos.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Prava drama odvijala se sinoć na zagrebačkom Laništu, a malo kasnije i nedaleko od Zagreba gdje je na kraju ranjen i uhićen pljačkaš poslovnice Privredne banke na zagrebačkom Jarunu.

Banku je opljačkao u Ulici Hrvoja Macanovića, na Jarunu, nekoliko minuta prije zatvaranja u 19 sati, i otuđio novac.

Tri sata nakon pljačke policijski operativci locirali su ga na zagrebačkom Laništu, na kućnom broju 16 u istoimenoj ulici.

Organizirana je akcija njegova uhićenja, no naoružani je pljačkaš zapucao na policajce koji su uzvratili paljbu. Nitko od policajaca nije ozlijeđen. No, još se ne zna je li bjegunac već tada bio ranjen.

Kako doznajemo, barem je šest hitaca ispaljeno u tom oružanom sukobu. Stanarka Laništa čula je pucanj i kroz prozor vidjela muškarca kako se ukrcava u crni kombi te u suludoj vožnji oštećuje jedno parkirano vozilo.

No, nastavio je bježati, a policajci su krenuli za njim. U potjeri za naoružanim i agresivnim muškarcem, koji je ranije poznat policiji, bio je uključen i policijski helikopter te pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko.

U zasad nepoznatim okolnostima u jugoistočnom dijelu Zagrebačke županije pljačkaš je uhićen, ali je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u jednu zagrebačku bolnicu gdje su mu pod jakim osiguranjem liječnici pružili pomoć.

Zanimljivo je da je 45 minuta ranije blizu oružanog sukoba na Laništu opljačkana kladionica Favorit. U toj pljački naoružani je počinitelj prijetio zaposlenici. No, prema svemu sudeći, ova dva događaja nisu povezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:21