CRNA NOĆ

FOTO Kod Karlovca i Kutine: U dvije prometne na hrvatskim cestama noćas je poginulo pet ljudi! Dijete teško ozlijeđeno

Karlovac, 080612.Oko 4 sata ujutro u karlovackom naselju Turanj na drzavnoj cesti D-1 dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovao motocikl i osobni automobil Citroen Saxo zagrebackih registracija. Vozac i suvozac sa motocikla i vozac automobila su poginuli dok su dvije osobe iz automobila ozljedjene. Zbog siline udarca motocikl se zapalio. Promet je preusmjeren.Na slici: Mjesto tragedije.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Tri osobe preminule su u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 3.50 sati dogodila na državnoj cesti D1 u karlovačkoj gradskoj četvri Turanj.

Prema prvim informacijama, smrtno su stradali mladić i djevojka na motociklu s karlovačkog područja, te vozač osobnog automobile marke Citroen iz Zaprešića.

Jedna odrasla osoba te dijete iz osobnog automobile ozlijeđeni su i hitno prevezeni u Opću bolnicu Karlovac.Zaprešićka obitelj u automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka kretala se Ličkom magistralom u smjeru juga, a iz suprotnog pravca nailazio je motocikl.

Očevidom koji vodi dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca utvrdit će se zašto je došlo do frontalnog sudara nakon kojeg su oba vozila ostala na lijevoj prometnoj traci, gledajući u smjeru juga.

Udar je bio toliko jak da se motocikl odmah zapalio, a djevojka, koja je sjedila iza vozača motocikla odletjela je pet, šest metara u zrak, pokidala mjesni telekomunikacijski kabl, te pala na travnjak pedesetak metara dalje.

Ova dionica u ranim jutarnjim satima bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao lokalnim cestama.

Kod Kutine poginulo dvoje ljudi

U četvrtak oko 21.48 sati na južnoj traci autoceste Bregana – Zagreb – Lipovac, kod mjesta Lipovljani, u prometnoj nesreći poginule su dvije osobe.

Turčin (67), koji se vozilom kretao u smjeru Slavonskog Broda, u jednom je trenutku vozilom udario u središnju odbojnu ogradu, koja se raspala u više dijelova koji su odletjeli na južnu i sjevernu kolničku traku. Ograda je probijena, a vozilo se počelo prevrtati te su i vozač i suputnik, 75-godišnji njemački državljanin, preminuli od siline udarca na mjestu nesreće.

Na otpale dijelove ograde su na sjevernoj kolničkoj traci naletjela dva osobna vozila, na kojima je na sreću nastala samo materijalna šteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 13:11