KAMATAR VS. DUŽNIK?

FOTO Pucnjava u centru Zagreba: Predao se muškarac koji je ispalio hitac ispred zgrade USKOK-a

Zagreb, 121011.Nepoznati muskarac u Gajevoj 28 ispalio je hitac iz vatrenog oruzja, na drugog muskarca, a metak je zavrsio u zidu Ucenickog doma Ante Bruno Busic. Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Bila sam ispred doma kad je fijuknuo metak pokraj mene i zabio se u zid, evo ovdje, pogledajte - upire prstom srednjoškolka u okrhnuti komadić žuta pročelja. Iza prozora koji se nalazi 60 centimetara od mjesta gdje je pogodilo ubojito zrno, nalazi se soba s računalima, u kojoj njezini prijatelji, štićenici Učeničkog doma Ante Brune Bušića koriste internet.

- Zaista smo imali sreće. Taj je kamatar nekog mogao ubiti - zaključila je.

Kamatar i dužnik?

Maloljetna P. T. čula je neslužbenu verziju, prema kojoj je kamatar pucao u dužnika, promašio ga i pobjegao u BMW-ovom terencu. Međutim, istina je drugačija, a službenu verziju bi danas trebala objaviti policija. Bez obzira na okolnosti, činjenica je da policija ima u rukama krivca za ugrožavanje života srednjošklolaca pred učeničkim domom.

Tri sata nakon što je danas u 16.25 sati, u doba najveće prometne gužve, u sukobu s drugom osobom ispalio hitac iz pištolja nedaleko od zgrade USKOK-a i DORH-a , u Gajevoj ulici 30, u središtu Zagreba, D. G. sam je došao u policijsku postaju Centar i prijavio se.

Svi pobjegli

Ubojito zrno koje je ispalio iz pištolja zabilo se u pročelje Učeničkog doma na uličnom broju 31. Zbog ugrožavanja života i imovine D. G. će biti kazneno prijavljen, a prema prvim informacijama, ima dozvolu za držanje oružja. Pucao je ispred stana u kojem živi sa suprugom i djetetom. U suludoj pucnjavi pukom srećom nitko nije stradao.

- Policija je dojavu o ovom događaju dobila u 16.29 sati, a dolaskom ophodnje na mjesto događaja nitko od sudionika više nije bio tamo. Proveden je očevid i ispitani su svjedoci. Nepuna tri sata kasnije, u policijskoj postaji Centar obavili smo obavijesni razgovor s muškarcem kojeg dovodimo u vezu s ovim događajem. Istraživanje je u tijeku, objasnila je sinoć Jelena Bikić, glasnogovornica PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 06:37