DRAMA U ZAGREBU

FOTO: U PUCNJAVI NA SELSKOJ RANJEN VLASNIK DNEVNO.HR Policija traga za napadačem, svjedoci tvrde da je imao i pomagača

Istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera, kako na benzinskoj, tako i na okolnim zgradama
 Darko Tomas / CROPIX, Sasa Cetkovic / Business.hr

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je, najvjerojatnije u pomno planiranoj sačekuši, u ponedjeljak navečer ranio sredovječnog muškarca u nogu.

Jutarnji doznaje da je pogođen Michael Ljubas, poduzetnik koji je, između ostalog, vlasnik portala Dnevno.hr.

Do pucnjave je došlo oko 18:50 sati na Ininoj benzinskoj postaji na Selskoj cesti u Zagrebu.

Na mjesto nesreće odmah je pristigla Hitna pomoć, ali i policija​. Iz PU zagrebačke ističu da je policijski očevid u tijeku i da intenzivno tragaju za naoružanim muškarcem koji će, kada mu se uđe u trag, odgovarati za pokušaj ubojstva.

FOTOGALERIJA: Pucnjava na Selskoj

Navodno u zločinu počinitelj nije bio sam. Svjedoci kažu da je imao najmanje još jednog pomagača. Istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera, kako na benzinskoj crpki tako i na okolnim zgradama.

Počinitelju u bijegu pomaže magla koja je prekrila grad.

Poduzetnik, izdavač i top porezni dužnik kojem država plaća najamninu

Poduzetnik Michael Ljubas poznatiji je kao vlasnik portala Dnevno, a i tjednika 7dnevno. Riječ je o portalu i tjedniku kontroverznog sadržaja, koji je promijenio cijeli niz glavnih urednika i novinara, a Hrvatsko novinarsko društvo opominjalo ih je i zbog širenja govora mržnje. Verzije tog portala postoje i u Srbiji i BiH. Poslovanje Ljubasove tvrtke Portal dnevno d.o.o. je u problemima jer je račun u blokadi posljednjih 79 dana.

Ljubasova tvrtka Jadran produkt, trenutno je jedna od najvećih poreznih dužnika na listi Ministarstva financija, s dugom od 70,5 milijuna kuna.

Ljubasov biznis zapao je u probleme prije par godina te je zbog poreznih dugova u njima Ljubas pokrenuo niz predstečajnih nagodbi. Ljubasov Elektropromet d.d., u kojem su Jadran-produkt i Ljubas osobno vodeći dioničari, duguje 23,1 milijuna kuna na teret poreza. Do prije nekoliko godina Ljubas je, očito, bio uvjeren da će dugove spram države riješiti, pa je za Poslovni dnevnik 2012. godine izjavio: “Svjestan sam toga da porez moram platiti i priznajem oko dvije trećine duga Elektroprometa i Jadran-produkta. Do Nove godine namjeravam prodajom nekretnina zatvoriti porezni dug", izjavio je tada Ljubas, koji u svom nekretninskom portfelju drži vrijedne parcele u Savskoj ulici, nekretnine u Zagrebu i u Dalmaciji i Istri.

Također je zanimljiva priča oko bivše upravne zgrade Elektroprometa u zagrebačkom Sigetu, gdje je prošle godine premješten Prekršajni sud, a za što Ministarstvo pravosuđa uredno plaća najamninu tvrtki koja državi, pak, duguje ogromne iznose za porez. (Vanja Nezirović)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:50