PREKINUT KONCERT

FOTO, VIDEO: VELIKI POŽAR U ZAGREBU Otkriveno zbog čega je planulo potkrovlje prepunog kluba Medike

U trenutku izbijanja vatre u popularnom je klubu bilo oko 500 ljudi. Koncert je prekinut točno u ponoć
 Borko Vukosav

>>> NOVO 12:38 Koncert 'Punk Romantika', koji se održavao u Autonomnom kulturnom centru Medika u zagrebačkoj Pierottijevoj ulici u subotu navečer, točno u ponoć prekinuo je požar koji je izbio u potkrovlju dvorišne zgrade.

S vatrenom stihijom koja je u kratkom roku zahvatila krovište i međustropnu konstrukciju veličine deset puta šest metara borilo se 25 vatrogasaca koji su po dojavi pristigli u Mediku.

Iako je u vrijeme izbijanja požara u drugim prostorijama kluba bilo 500-tinjak osoba, svi su na vrijeme izašli na ulicu pa samim time nitko nije ozlijeđen. Cijelu noć vatrogasci su bdjeli nad zgarištem da se ponovno ne zapali, a policija je nekoliko sati vršila očevid.

Sve upućuje na to da je krivac za požar električna grijalica a ne, kako se prvotno pretpostavljalo, podmetanje.

-------------------------------

ZAGREB - Zagrebačka policija i vatrogasci primili su kasno sinoć dojavu o požaru u Autonomnom kulturnom centru Medika u Pierottijevoj ulici u Zagrebu.

Iz policije doznajemo da je gorjelo krovište i međustropna konstrukcija. Požar je dojurilo gasiti nekoliko vatrogasnih ekipa koje su ga uspjele staviti pod nadzor. Ozlijeđenih nije bilo.

Na teren je izašlo 26 vatrogasaca sa sedam vozila. Promet Pierottijevom ulicom bio je zatvoren do 2.30 sati.

Vatru na krovištu veličine deset puta šest metara, zagrebački vatrogasci lokalizirali su za 15-ak minuta, no nakon toga su pristupili sanaciji i osiguranju požarišta, što je potrajalo jutros do osam sati.

Sve se dogodilo tijekom koncerta 'Punk romantika', na kojemu je bilo oko 500 ljudi.

Informacija o uzroku požara zasad nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:29