BIVŠA ŠEFICA DINAMA

Gdje je Vlatka Peras? Sud joj ne uspijeva uručiti pozive, izdan nalog policiji

Prijetnja smrću: Tomislav N. (70) na jednom je portalu napisao gnjusan komentar...

Vlatka Peras 

 Srdjan Vrancic/Cropix

Gdje je Vlatka Peras, bivša šefica Uprave Dinama? Pitanje je koje se već neko vrijeme postavlja u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu u postupku koji tužiteljstvo vodi protiv umirovljenog Senjanina Tomislava N.

Sudski pozivi na prijavljenoj adresi stanovanja ne uspijevaju joj biti uručeni, pa je sud naložio zagrebačkoj policiji da odradi terensku provjeru. Utvrđeno je da Peras ondje stanuje, no zašto ne prima poštu, nije poznato.

Inače, u navedenom slučaju nepoznatom javnosti Peras treba biti ispitana u svojstvu svjedoka oštećenika jer joj je dotični 70-godišnjak 14. veljače 2021. uputio neprimjerenu prijetnju: "Vlatku Peras odvest u Tursku i Nigeriju na dobro organiziran i dugotrajan godišnji ‘ass party‘... potom na nju benzin polit, užgat".

Neprimjereni komentar Tomislav N. je ostavio ispod teksta na jednom internetskom portalu pod naslovom "U Dinamu zaposlen čovjek iz afere stolice kojeg je klub ovršio zbog duga".

O tom komentaru obaviještena je policija jer je kod Peras izazvao osjećaj straha, uznemirenosti za sebe i svoj život te život maloljetnog djeteta, te su kriminalisti odlučili potražiti komentatora zbog prijetnji smrću nanošenjem zla i to prema odgovornoj osobi s obzirom na njezin položaj. Tužiteljstvo za Senjanina traži uvjetnu kaznu.

Navedeni komentar u moru drugih komentara uočio je Krešimir Antolić, kao tadašnji član Uprave GNK Dinamo, na Valentinovo 2021.

- Čitao sam vijesti na portalima koje se tiču Dinama pa sam tako pročitao tekst koji se odnosi na događaj iz 2010., kada je Dinamov zaposlenik Dražen Miličević optužen od navijačke skupine BBB zbog određenih malverzacija prilikom nabave stolica za stadion. Primijetio sam pritom i komentar ispod članka koji je napisala meni nepoznata osoba Tomislav N. Čitajući ga, osjetio sam uznemirenost jer je komentar pun mržnje i prijetećih riječi pa sam otišao Vlatki i pokazao joj ga da je upozorim. Ona se vidno uznemirila i prestrašila. Ni ona ne poznaje Tomislava N., a kad sam pogledao fotografiju s njegova profila, mogu reći da ga nikada ranije nisam uočio - rekao je Antolić, sad već bivši čelnik Dinama.

image

Vlatka Peras na stadionu Maksimir

Goran Mehkek/Cropix

Okrivljeni je na sudu odbacio svaki vid krivnje, a dat će svoju obranu tek nakon što se ispita Vlatka Peras. Istražiteljima je u svojstvu osumnjičenika kazao da je stalni komentator na portalu te komentira priloge vezane uz sport i braću Mamić.

- Na komentar o ‘stolicama‘ sam objavio svoj komentar, ali isti se ticao upravo braće Mamić. Stava sam da svojim komentarima građani trebaju vršiti pritisak na nogometni klub vezano uz nepravilnosti i sumnjive radnje braće Mamić. Vezano za navedeni komentar ne sjećam se inkriminirane poruke da bih je napisao jer se u tom komentaru koriste izrazi kojima se ja ne koristim. Naime ja govorim standardnim i štokavskim narječjem. A Vlatku Peras uopće ne komentiram, ne poznajem je i nemam nikakvih saznanja o njoj. Zapravo, moguće je da je taj cijeli komentar pisala druga osoba, a ne ja - branio se Tomislav N.

Što će reći Vlatka Peras o navedenom komentaru, tek se treba čuti kad se pojavi na sudu.

Inače, nije ovo jedini sudski postupak na kojem Vlatka Peras treba svjedočiti, a to svjedočenje nikako da se dogodi. Riječ je o postupku koji je Antolić na istom sudu zbog uvrede inicirao protiv Nikole Plečka, poznatog kao karikaturist Nik Titanik, potaknut nizom Plečkovih karikatura na svoj račun objavljenih u dnevnim novinama. Samo što su u navedenom slučaju sudski pozivi do Peras dolazili preko Dinama, a zanimljivo je da je u jednom navratu, pa je opet izostalo njezino svjedočenje, Peras zabunom otišla na pogrešni sud, odnosno umjesto na Općinski kazneni sud u Ilici pojavila se na Općinskom građanskom sudu u Vukovarskoj iako joj je na pozivu pisala točna lokacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 13:34