TRAŽI GA INTERPOL

HRVAT OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO UKRAJINKE 'Ne znam otkud tijelo ispod moga kreveta'

Mi smo se upoznali pretprošlo lito u Primoštenu i vidili smo se u prosincu kad sam bija u Ukrajini. No, od tada nismo poslije imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se vidjeli, tvrdi Branimir

Branimir Ćaleta bio je u vezi s Annu Kitaevom od koje je bio mlađi sedam godina. Par se navodno odlično slagao. Susretali su se i u Ukrajini i Hrvatskoj, a veza je lani okrunjena zarukama.

Posljednji put vidjeli su se 17. rujna prošle godine u sobi hostela Menorahu u središtu Dnjepropetrovska.

INTERPOL TRAŽI HRVATA Ubio trudnu zaručnicu iz Ukrajine i bacio tijelo pod krevet hostela?

Sljedećeg jutra sobarica je, ni ne sluteći užas koji je očekuje, ušla u tu istu sobu da je pospremi i ispod kreveta u krvavoj plahti pronašla Annino mrtvo tijelo. Glava joj je bila razbijena nepoznatim predmetom.

Zavrištala je i odmah zvala direktora.

Anna je u trenutku smrti bila u sedmom mjesecu trudnoće, a Hrvat s kojim je planirala zajednički život netragom je nestao.

Za Branimirom Ćaletom potraga traje dulje od godinu dana, a ukrajinski istražitelji su ga službeno osumnjičili za ubojstvo s predumišljajem trudne Anne Kitaeve. Na temelju toga za Ćaletom je raspisana Interpolova tjeralica. Prema našim saznanjima, Ćaleta se nalazi u malenom selu Vinovac u kamenitom zaleđu općine Marina kod Trogira. Nakon dramatične noći u Ukrajini vratio se u Hrvatsku prije nego što je policija zatvorila granice i od tada je živio i radio u okolici Primoštena.

Novinari Slobodne Dalmacije uspjeli su stupiti u kontakt s Branimirom Ćaletom koji je kazao da je sve ovo za njega užasno te da se sad konzultira s odvjetnikom što mu je činiti s obzirom na raspisanu tjeralicu.

- Mi smo se upoznali pretprošlo lito u Primoštenu i vidili smo se u prosincu kad sam bija u Ukrajini. No, od tada nismo poslije imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se vidjeli. Istina, objavio sam fotografije na Facebooku, vidimo se nas dvoje slikani u trogirskoj katedrali. Nisam ja to napravio, nitko me nije ispitivao, niti ukrajinska, niti hrvatska policija. Ovo je užas, šokiran sam kao i moja obitelj, živin na selu ovde u Vinovcu i ovo je strašno – kazao je Ćaleta, a na pitanje je li u rujnu bio u Ukrajini i je li se dogovorio za sastanak s Annom, odgovorio je:

- Je, bija san u Ukrajini, ali nismo se ništa dogovarali, slučajno smo se našli u gradu – kazao je Ćaleta.

- Jeste li sigurni, kako se slučajno možete naći s nekim u stranoj zemlji i to u gradu od milijun ljudi? - pitali smo ga

- Ne znam, ja sam malo šeta, slučajno smo se našli u gradu. Bili smo u tom hostelu, malo smo pričali i ona je otišla ća. Nije išla sa mnom u moju sobu, a ja sam dan poslije išao u Donjeck – rekao je Ćaleta.

- Čekajte, pa Anna je nađena ispod kreveta u vašoj sobi? Kako je tamo dospjela? - pitamo ga.

- Ne znam, rekao sam vam da nije išla u sobu sa mnom. Ne znan šta se to dogodilo, ozbiljna je to stvar – ponovio je.

- A jeste li znali da je trudna, je li vam to rekla? - pitamo ga.

- Nije mi rekla da je trudna, nisan ima pojma za to, ali znan da nije trudna sa mnom i to sigurno. Svi koji me poznaju znaju da ja to nisan napravija, jer nisan takav čovik, nikad nisam ima problema sa zakonom. Rješavam ovu situaciju u dogovoru s odvjetnikom - zaključio je Ćaleta razgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:49