UHIĆEN NASILNIK

HRVATICA U ITALIJI PRIJAVILA MUŽA NASILNIKA 'Djecu je tjerao da pakiraju drogu koju je dilao'

Muškarac je obitelj zlostavljao više od godinu dana, često jako nadrogiran
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Bojim se za svoj život, a još više za život svoje troje maloljetne dječice. Pomozite nam. Spasite nas od nasilnog muža, oca - zavapila je nedavno u Centru za socijalnu skrb mjesta Rho, a potom i talijanskoj policiji premlaćena Hrvatica B. M. (33), inače patronažna sestra u istoimenom mjestu.

Na taj se korak odlučila samo zato što su službe došle do saznanja da je u podstanarskom stanu u talijanskoj regiji Lombardiji krš i lom već mjesecima.

Posljednji incident od prije nekoliko dana zapravo je samo jedan u nizu divljačkih ispada njezina supruga s BiH putovnicom F. B. (34), koji je svojoj obitelji priuštio pakao. Cijela agonija trajala je više od godinu dana. Godinu dana stariji suprug Hrvaticu je fizički, psihički i materijalno iscrpljivao i tjerao na suze.

Loš otac

- Lako je za mene. Al kad je počeo dizati ruku na djecu, okrenuo mi se svijet. Imam troje klinaca, djevojčicu od 13 godina i dvojicu sinova starih 7 i 11. Sve su mi na svijetu. Školujem ih i pokušavam ih usmjeriti na pravi put. S mužem koji je konzument i diler narkotika nije lako, pogotovo ne proteklih godinu dana kad mu je biznis zapeo. Ne preže ni pred čim, pa ni da me tuče ili da šmrče pred djecom. Nedavno je najmlađem sinu ukrao privjesak koji mu je poklonio školski prijatelj iz razreda. Prodao ga je i kupio si drogu. No nije to bilo obično skidanje privjeska, već mu ga je silom otrgnuo i odgurnuo ga na pod - govori puna modrica 33-godišnja Hrvatica koja je u Italiji potražila sreću neposredno prije rođenja prvog djeteta.

Dovoljno hrabrosti da prijavi nasilje nikada nije skupila jer ju je bilo strah za živote djece.

- Bojala sam se njegove reakcije. Bilo je trenutaka kada sam se morala zaključati u dječju sobu da u meni ne ubije boga. I dalje ga se bojim toliko da ga ne želim kazneno prijaviti. Shvatite, ipak je on otac moje djece. Ljubav je to, iako bolna - rekla je kroz suze 33-godišnja Hrvatica.

Deportacija u BiH

Stoga su istražitelji zasukali rukave i odlučili joj pomoći na drugi način. Stegnuli su krug oko njezina muža znajući da se bavi drogom, nabavom i preprodajom, ali i da je višegodišnji konzument. Došli su do šokantnog otkrića: muškarac je svoju 13-godišnju kćerkicu prisiljavao da u kutku spavaće sobe pakira drogu i priprema mu paketiće za preprodaju.

Upravo ta svjedočanstva bila su dovoljna da istražitelji “pritisnu” i podvrgnu kriminalističkom istraživanju 34-godišnjeg državljanina BiH. Kod njega je pronađen tek jedan neznatni paketić, a ostatak je uspio prodati do dolaska policije. Sve u svemu, prvotna sankcija je jasna - čeka deportaciju u BiH i trenutačno je smješten u Centru za identifikaciju i protjerivanje u sicilijanskom mjestu Trapani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:27