FRAPANTNE SNIMKE

Isplivao novi video divljanja BBB-ovaca: ‘Hrvati su kao vojska! Ali dobro pogledajte - evo što je indikativno...‘

Neki odvažni stanovnici tog kvarta snimili su akciju huligana iz sigurnosti svojih balkona

Isječci iz priloga grčkog portala ERT News

 /Screenshot/ Ert News

Video koji se pojavio na internetu pokazuje kako je započeo napad hrvatskih huligana na navijače AEK-a u Ateni, a rezultat je bilo ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa. Kako se vidi iz videa, hrvatski huligani djelovali su organizirano, bili su naoružani i odlučni poput "vojske", piše News Bomb.

U videu koji prikazuje krvave događaje u Novoj Filadelfiji, koji su rezultirali ubojstvom 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, vide se isprepleteni Hrvati i Grci.

Muškarci u crnom s kapuljačama marširaju poput organizirane vojske, držeći lance i palice u rukama. Viču i psuju mašući oružjem kao da idu u rat.

Iz snimki se čini da su huligani tu došli da ubijaju, oštar je grčki portal. Indikativna je video snimka do koje je došao Star Channel, gdje se može vidjeti ispaljena raketa.

Neki odvažni stanovnici tog kvarta snimili su akciju huligana iz sigurnosti svojih balkona.

Novi video možete pogledati OVDJE.

U crno odjeveni počinitelji navijačkog napada pobjegli su nakon pomutnje koju su izazvali. Nekoliko sekundi kasnije kamera ih prikazuje kako hodaju u koloni, nakon što su se riješili oružja, slijedeći plan bijega koji su izradili.

Čim se policija pojavila, počela je nova potjera, a policija ih je progonla sve dok ih nije uhitila. Međutim, 29-godišnji navijač AEK-a je izgubio svijest od nekontroliranog krvarenja.

Očekuje se da će DNK i audiovizualni materijal dati odgovore na ubojstvo Michalisa Katsourisa.

Odvjetnik uhićenih Hrvata Vassilis Nulezas je rekao da postoji audio-vizualni materijal koji pokazuje da je Michalisa smrtno izbo nožem visok i krupan muškarac. "Ubojicu se može pronaći u roku od 24 sata", rekao je.

Grčkim medijima se obratio odvjetnik obitelji 29-godišnjeg Michalisa, koji je izgubio život u krvavim događajima u Ateni, Christos Mavrommatis.

- Izgubili smo mladića punog života, dobrog čovjeka. Čekamo ostatak predistražnog materijala, za koji se nadamo da će biti potpuniji, kazao je.

Spis slučaja je mutan. Preliminarna istraga nije zaključila tko je ubio Michalisa. Imamo zahtjev da grčko pravosuđe to utvrdi. Borit ćemo se da pomognemo Pravdi da ostvari svoje ciljeve. Dodat ću nešto što je u cilju obitelji ubijenog: Ne želimo da se ikome učini nepravda i da se ikome pogoduje u ovom procesu.

Za sada jedna činjenica: ovi ljudi koji su uhićeni i pomilovani su pomilovani za druga djela, a ne za ubojstvo. Ispričali su se za druga djela. Nisu se ispričali za zločin ubojstva, kazao je.

Dakle, tu postoji nedostatak. Nadamo se da će na miru počivati duša ovog čovjeka koji je bio pravedan i nije nikome želio zlo, da će DNK ispitivanje rasvijetliti ovaj slučaj.

Zamislite da je spis zaključen, a da i dalje stoji optužnica za ubojstvo protiv nepoznatog počinitelja. Bit će to tragedija za grčku državu, kazao je.

Nalaze koje vlasti imaju u rukama opisao je kao "oružje", kao i DNK uzorke koje su istraživači uzeli od optuženih, ali je ponovio da je spis slab s obzirom da se radi o kaznenom djelu ubojstva.

Povodom izjave hrvatskog predsjednika da se ne može privesti 100 ljudi, komentirao je kako političari imaju na umu druge pristupe. “Oni imaju drugačiji pristup. Mi odvjetnici drugačije vidimo ovaj slučaj. Za nas je naš cilj malo ograničeniji.

Predsjednik Hrvatske ima na umu druge ciljeve koji oblikuju njegova razmišljanja i njegov govor. Ali ono što je sigurno jest da je grčko pravosuđe neovisno i da se nitko ne može miješati u njegov rad, dodao je odvjetnik Mavrommatis, piše News Bomb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:28