ISPRAVAK

Ispravak članka: Sin bivšeg guvernera HNB-a završio u Remetincu zbog napada na ženu: ‘Misliš pobjeć‘? Treba vas ubiti i istrijebiti!‘

Za sada ne postoji čak niti nepravomoćna sudska presuda koja bi potvrđivala istinitost objavljenih informacija

Vedran Rohatinski na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, doveden iz remetinečkog pritvora u kojem se nalazi od sredine svibnja zbog prijetnji smrću i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda
 

 Josip Bandić/cropix/

Objavljujemo ispravak članka objavljenog na portalu Jutarnji.hr 15. srpnja 2024., pod naslovom Sin bivšeg guvernera HNB-a završio u Remetincu zbog napada na ženu: ‘Misliš pobjeć‘? Treba vas ubiti i istrijebiti!‘. Na tekst je reagirao Vedran Rohatinski po punomoćniku odvjetniku Branimiru Ždravcu, a njegov ispravak objavljujemo u cjelosti:

- U naslovu teksta na kojeg se odnosi ovaj ispravak navodi se da je gospodin Rohatinski završio u Remetincu zbog napada na ženu, a u dijelu teksta se navodi da je gospodin Rohatinski šakom i škarama 13. svibnja ženskoj osobi nanio ozljede podlaktice i šake te gležnja i obraza i na sve joj zaprijetio riječima: "Misliš pobjeć? Nitko te od mene neće spasiti. Treba vas ubiti, istrijebiti. Ubit ću te, lopovi jedni".

Navedene informacije nisu istinite, već se radi tek o optužbi koja je predmet sudskog postupka, a gospodin Rohatinski se u trenutku objave informacije nalazio samo u istražnom zatvoru kao osumnjičenik.

U tom smislu, potrebno je pojasniti to da je u tijeku sudski postupak u kojem sud ima zadaću utvrditi sve činjenice o istinitosti tih informacija, pri čemu za sada ne postoji čak niti nepravomoćna sudska presuda koja bi potvrđivala istinitost objavljenih informacija, stoji u priopćenju odvjetnika Vedrana Rohatinskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 21:54