OPASNI KRIMINALAC

Ivica Dačić: ‘Iz Zagreba su nam javili da je uhićen jedan od najvećih mafijaša Balkana, kum zloglasnog Zvicera‘

Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je hrvatska policija uhitila notornog kriminalca

Radoje Zvicer

Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je Interpol Zagreb obavijestio Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije da su uhitili Milovana Zdravkovića po međunarodnoj potjernici koju je izdao MUP Srbije, piše Blic.rs.

- Ministarstvo unutarnjih poslova je od strane Interpola Zagreb obaviješteno da su, dana 11. listopada 2024. godine, lišili slobode Zdravković Milovana, rođenog 24. studenoga 1979. godine u Beogradu, zbog kaznenog progona po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odjeljenje za organizirani kriminal, zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenog progona po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odjeljenje za organizirani kriminal zbog kaznenih djela udruženje radi vršenja kaznenih djela i teško ubojstvo.

Zdravković je inače visokopozicionirani član ‘Kavačkog klana‘ i bio je jedan od nekoliko istaknutih članova koji su donosili najvažnije odluke u radu kriminalne skupine.

U Srbiji je optužen da je, kao član organizirane kriminalne skupine Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka sudjelovao u planiranju i pripremanju izvršenja kaznenog djela teško ubojstvo izvršeno dana 19. siječnja 2020. u Ateni kada su ubijeni Stevan Stamatović i Igor Dedović, kao i kaznenog djela teško ubojstvo izvršeno dana 23. srpnja 2020. na otoku Krfu, kada su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić.

Njegova je uloga bila financiranje logistika, plaćanje unajmljenih stanova te nabavu i transport oružja kojim su ubijani protivnici.

- Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera, izjavio je Dačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 23:21