OBRAT NA SUĐENJU

IZBODEN UGLEDNI PJEVAČ Došao spasiti pretučenu curu, ona tvrdi: 'Sam si je kriv, htio je ubiti mog dečka'

Nije to bila neka svađa, nosila sam vrećice pa se nisam mogla javiti na telefon, zbog čega se Mario malo naljutio. U portunu smo se samo htjeli poljubiti i zapalili smo cigaretu. Tamo me je Mario malo uštipnuo, pa sam mu rekla da me to boli i da mi to ne radi. Odjednom je u portun uletio ovaj drugi, uhvatio ga udarati nogama i gušiti uhvativši ga nogama za vrat. Više puta sam mu rekla da mi ostavi dečka na miru i potezala ga za majicu, jer je Mario pao na pod i nije se mogao braniti.

Ovaj, međutim, nije nikako htio prestati i htio ga je ubiti. Nakon toga smo izišli ispred portuna gdje sam vidjela da čovjek krvari. Mario je mirno čekao policiju i nisam vidjela nikog drugog osim nas troje – kazala je u četvrtak 34-godišnja Ana Šimunić iz Bibinja na Županijskom sudu u Zadru, šest mjeseci nakon što je u centru Zadra, 10. listopada 2014. godine, oko 22 sata, u dvorištu koje Prvu policijsku postaju dijeli od zgrade Suda, nožem po cijelom tijelu brutalno izboden 44-godišnji Toni Vidović iz Splita, inače klapski pjevač iz splitske klape “Serpentina” i majstor borilačkih vještina, piše Slobodna Dalmacija .

Vidović je te večeri u Zadru nastupao na koncertu u čast Ljubi Stipišiću Delmati, pa je, prolazeći dvorištem Ulice Zore dalmatinske, čuo njezino zapomaganje, te je uletio u ulaz stambene zgrade kako bi spriječio 26-godišnjeg Zadranina Marija Miletića da je istuče, ali je na kraju izboden u srce, prsa i ruku, a život mu je spašen samo zahvaljujući hitnoj kirurškoj intervenciji u Općoj bolnici Zadar.

Miletić je kratko vrijeme bio u pritvoru istražnog zatvora Županijskog suda u Zadru, a zadarsko tužiteljstvo ga tereti za pokušaj ubojstva 44-godišnjeg Splićanina koji se duže vrijeme oporavljao u zadarskoj bolnici. Zadobio je četiri uboda nožem, od čega dva pokraj srca i još dva u prsa. Nož nikada nije pronađen.

– Iako je napadao mog dečka, u bolnici sam ga posjetila zato što mi ga je bilo žao. Takva sam osoba i uvijek ću se ispričati i doći vidjeti kako je čovjek. To je ljudski – zaključila je 34-godišnja Ana Šimunić, na što je tužitelj Denis Sokol protiv nje najavio podizanje kaznene prijave zbog davanja lažnog iskaza. Vidović je, pak, jučer na suđenju tražio da se 34-godišnjakinja ipak pokuša prisjetiti što je točno vikala te noći. “Sjećate li se što ste točno vikali?” pitao je zabrinuto.

– Vikala sam “ajme” i “boli me”, te “nemoj me” nakon što me uštipnuo – odgovorila mu je Bibinjka nakon što se nije mogla prisjetiti da je te večeri zvala u pomoć, kako tvrdi Vidović. Njezin izvanbračni partner Mario Miletić, s kojim je u vezi nešto više od godinu dana – a oboje su inače ovisnici o opijatima – dodao je kako se ne osjeća krivim za to što se dogodilo, te da se te večeri samo borio za svoj život.

– Žao mi je što je sve tako ispalo – kazao je mirno, dok je dežurna djelatnica policijske postaje koja je sudjelovala u njegovu hvatanju posvjedočila kako je vidjela da je tijekom bijega od policije Miletić na rivi stao, zamahnuo rukom i nešto bacio u more.

– Kada su ga na koncu sustigla dvojica kolega, on je počeo lupati glavom u zid stambene zgrade. Psovao nam je majku i vikao da će nas sve prijaviti. Zvao je ljude iz kafića da mobitelom snime što mu se radi. Ja sam mu zaustavila glavu da to više ne čini – posvjedočila je.

Dok tužiteljstvo drži da je Vidović postupao u nužnoj obrani u odnosu na Anu Šimunić, obrana smatra da je Vidović prekoračio granice nužne obrane u spašavanju te je kao majstor borilačkih vještina primijenio zahvat gušenja na vratu okrivljenika.

– Tog napada nije uopće bilo. Ovdje se radi o zabludi oštećenika – kazao je Ive Brkić, branitelj optuženog Marija Miletića , piše Slobodna Dalmacija.

Vidović: Ležala je na leđima, a on joj je sjedio na trbuhu

– Vidio sam muškarca i ženu kako se svađaju, ona mu je govorila "kakav si ti muškarac kad tučeš ženu" i psovala ga. Nastavio sam dalje i molio Boga da ne dođe do sukoba jer poznajem sebe. Čuo sam šušur i vidio kako nestaju u jednu prostoriju. Okrenuo sam se da pođem za njima i čuo njezin glasan poziv u pomoć. Ušao sam u ulaz i ona je ležala na leđima na podu, a on joj je sjedio na trbuhu – rekao je Ante Vidović tijekom svjedočenja na Županijskom sudu u Zadru. Dodao je kako je Miletića htio onesposobiti kako bi sve to što prije završilo.

– Poduzeo sam zahvat gušenja, ali to je bilo jako glupo od mene. Mogao sam ga svladati na mnoge druge načine, ali valjda sam od adrenalina krivo procijenio. Tad sam osjetio tri udarca u prsa i vidio krv – kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 16:39