MAKLJAŽA U KASTVU

Izbodena dvojica Ukrajinaca, krvavi su ležali kraj BMW-a: ‘Napao ih je naš čovjek, vikao je da će ih ubiti zbog kćeri!‘

Policija traga za napadačem koji je navodno otišao u automobilu osječkih tablica

Ilustracija/ Policija

 Duje Klaric/Cropix

Sinoć je na području Kastva, na parkingu jednog trgovačkog centra, došlo do sukoba u kojem su ozlijeđena dvojica državljana Ukrajine. Treća osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem je trenutno nedostupna policiji te se za istim traga, izvijestila je riječka policija.

Očevici su za 24 sata kazali kako su ozlijeđeni ležali u krvi kraj bijelog BMW-a na kojem su bile vidljive krvave mrlje.

‘Kad sam došao vidio sam dvojicu muškaraca kako leže u lokvi krvi. Nije mi bilo jasno što je bilo. Kasnije sam vidio da su izbodeni i da imaju rane kod podlaktica‘, ispričao je očevidac.

Šokirana svjedokinja kazala je pak za Novi list kako je zajedno s dvojicom mladića priskočila u pomoć ozlijeđenima te zvala hitnu pomoć i policiju.

"Muškarac koji ih je napao je naš državljanin i vidjela sam ga kako ulazi u obližnji kafić. Čula sam kako se dere čiji je to BMW kao i da su mu gosti odgovorili da ne znaju. Gledala sam ga kako izlazi iz kafića i odlazi prema BMW-u. Vani je ponovno pitao čiji je to auto, a potom je stao pored da vidi tko će izaći iz trgovačkog centra", kazala je svjedokinja koja je mislila, suprotno policijskom izvješću, da je riječ o Poljacima koji su u blizini unajmili apartman.

"U trenutku kad su izašli iz dućana i došli do auta on ih je napao. Napadač im je govorio na engleskom da će ih ubiti radi kćeri no ja ne znam što se to bilo dogodilo s njegovom kćerkom, ali se po njegovom ponašanju dalo zaključiti da je očito stao u njezinu obranu. Nakon napada počeo se udaljavati i u tom trenutku vidjela sam da drži u ruci nož", rekla je svjedokinja i dodala da je nakon sukoba jedan od napadnutih bio sav krvav, dok je drugi ležao na podu i da je tri puta gubio svijest.

Napadač je navodno ušao u automobil osječkih tablica, a za vrijeme napada u autu sjedila njegova kći te je u jednom trenutku izašla iz auta, ali se ubrzo vratila natrag, ispričali su svjedoci za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:04