SLUČAJEVI IZ ZAGREBA

Jedan vozač pijan pregazio prometnu signalizaciju, drugi vozio kamion s 2,46 promila

Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna

Ilustracija

 Matija Djanješić/Cropix

Povijesno visoke temperature i strašna vrućina nisu spriječili neodgovorne vozače na području Zagreba da sjedaju za upravljače svojih vozila mrtvi pijani. Zagrebačka policija izvijestila je o nekoliko takvih slučajeva proteklih dana, a svim uhićenima vozačima su nakon triježnjenja izrečene velike novčane kazne. Na sreću u svim ovim incidentima nitko nije stradao.

U četvrtak, 11. srpnja 2024. oko 2.45 sati, osobnim je automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 46-godišnjak, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, prometnog čvora Lučko, lijevom prometnom trakom u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do 16 km + 900 m, gdje je na kolniku vidno postavljena i obilježena privremena prometna signalizacija zbog izvođenja radova na cesti, kojom se promet preusmjerava u desno, nije prilagodio brzinu kretanja svojeg vozila.

Tom prilikom je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na plastičnu zapreku, prometni znak "Obavezan smjer", četiri markera za razdvajanje prometa i svjetlosni niz s akumulatorom.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem, policijski su službenici utvrdili kako upravlja pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg u organizmu. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

U ponedjeljak, 8. srpnja 2024. oko 11.30 sati, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 39-godišnjak, a kretao se kolnikom Jadranskog mosta u smjeru sjevera. Policijski su službenici nadzorom vozila i vozača utvrdili da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg u organizmu.

Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od šest mjeseci. U utorak, 9. srpnja 2024. oko 00.45 sati, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 46-godišnjak, a kretao se kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada.

Dolaskom do raskrižja Zagrebačke avenije i Zvonigradske ulice, policijski su službenici obavljenim nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem utvrdili da upravlja navedenim motornim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg u organizmu.

Istoga dana u večernjim satima uhićen je i vozač kamiona koji je s prethodno oduzetom vozačkom dozvolom upravljao teretnjakom s čak 2,46 promila.

"U ponedjeljak, 8. srpnja 2024. oko 23.45 sati, teretnim je automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 43-godišnji muškarac, a kretao se kolnikom ulice Franje Puškarića u smjeru zapada.

U raskrižju s Ježdovečkom ulicom, obavljenim je nadzorom vozila i vozača, alkotestiranjem te uvidom u evidencije utvrđeno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola od 2,46 g/kg u organizmu, upravljanje vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, odnosno upravljanje prije ponovnog pristupanja polaganju vozačkog ispita nakon proteka dvije godine da to učini, upravljanje vozilom kada kod sebe nema osobnu iskaznicu ili drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet. ", objavila je policija.

U srijedu, 10. srpnja 2024. oko 10.20 sati, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 62-godišnjak, a kretao se kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg u organizmu.

Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1800 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 14:14