NOVI MANEVAR

Kakva država: Od Banožićeve nesreće prošlo je skoro godinu dana, a sada je opet odgođena rasprava

Na sjednici se trebalo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv njega

Mario Banožić

 Darko Tomas/CROPIX

Bivši ministar obrane Mario Banožić odgodio je sjednicu optužnog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv njega, doznaju 24sata.

Sjednica optužnog vijeća ranije je zakazana za 6. studenoga 2024.. godine, ali Banožić je po braniteljici zatražio odgodu zakazane sjednice optužnog vijeća, zbog spriječenosti braniteljice prethodno zakazanom raspravom, o čemu je dostavljen i dokaz, pišu 24sata.

- Predsjednik optužnog vijeća će, u dogovoru s ostalim članovima vijeća, predložiti sjednicu vijeća za drugi termin - rečeno je za 24sata na vinkovačkom Općinskom sudu.

Podsjetimo, od kobne prometne nesreće, u kojoj je poginuo Goran Šarić, a izazvao ju je Banožić, prošlo je više od 11 mjeseci, 11. studenog bit će točno godinu dana, a optužnica i dalje nije potvrđena.

Banožić je 11. studenog 2023. godine u ranim jutarnjim satima izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dviju djevojčica. BIvši ministar je po gustoj magli, dok se vozio u lov, svojim terencem pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Šarić je na mjestu poginuo. Nesreća se dogodila u 6:15 na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje.

Banožić je nakon nesreće dva tjedna bio u bolnici, no iz nje je izašao kao slobodan čovjek i nije išao u istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 15:04