KAOS NA A1

Kaznena prijava vozaču koji je naletio na radnike HAC-a koji su pomagali unesrećenima iz prethodne nesreće

Osumnjičeni vozač osim na radnike naletio je i na 73-godišnjeg putnika koji je sudjelovao u prvoj prometnoj nesreći

Ilustrativna fotografija

 Ivo Ravlic/Cropix

Policija je najavila je da će podnijeti kaznenu prijavu protiv 23-godišnjeg vozača automobila njemačkih oznaka koji je u ponedjeljak na autocesti A1 kod Pirovca naletio na radnike HAC-a dok su pomagali unesrećenima iz prethodne nesreće.

U dvjema prometnim nesrećama tri su osobe teško ozlijeđene dok je jedna maloljetna osoba zadobila lakšu ozljedu, izvijestila je policija.

Osumnjičeni vozač osim na radnike naletio je i na 73-godišnjeg putnika koji je sudjelovao u prvoj prometnoj nesreći.

Prometna nesreća na autocesti kod čvora Pirovac dogodila se u ponedjeljak malo prije 10 sati, samo nekoliko minuta nakon prometne nesreće u kojoj je teretni automobil sletio s ceste.

Policija je utvrdila da 23-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja vidljivosti ni uvjetima na cesti zbog čega je izletio na kameno-travnatu površinu pokraj kolnika, te naletio na pješake, dvojicu djelatnika Hrvatskih autocesta i 73-godišnjaka, te potom udario u teretni automobil.

​Teretnim automobilom splitskih registracija upravljao je 43-godišnjak za kojeg je također utvrđeno da nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti i atmosferskim prilikama zbog čega je izletio izvan kolnika, gdje je došlo do prevrtanja vozila te udara u žičanu ogradu.

U tom su se vozilu u svojstvu putnika nalazili 73-godišnjak i maloljetnik kojem su u Općoj bolnici u Šibeniku okvalificirane lakše ozljede.

Protiv vozača teretnog vozila bit će podnesen obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 15:24