OPROŠTAJ OD LUCIJE

Kolona tuge u Malom Ravnu: Pokopana majka troje djece, supruga čeka nova operacija, sinčić (3) se i dalje bori za život

U tijeku je prometno, toksikološko i psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije na Viru koja je šokirala zemlju

Cesta na kojoj je stradala mlada majka Lucija

 Cropix/

Nepregledna kolona tuge okupila se prošlog petka u 14.30 sati na mjesnom groblju u Malom Ravnu.

Neutješna obitelj, prijatelji, poznanici te putnici namjernici došli su se oprostiti i odati počast mladoj majci, 24-godišnjoj Luciji Mrnjavčić, koja je život izgubila šest dana ranije zbog pijanog vozača na otoku Viru dok se sa suprugom i troje djece, pješice vraćala prema apartmanu njihova kuma.

Na sprovodu joj njezino dvoje najmilijih nije moglo prisustvovati i reći joj hvala što je bila dio njihova života obzirom da se i dalje nalaze u bolnici - supruga preminule Matiju u zadarskoj bolnici čeka još jedna u nizu operacija, a trogodišnji sinčić se u splitskoj bolnici i dalje bori za život.

I dok se članovi razorene obitelji suočavaju s najvećim i najtežim životnim izazovima i strepnjama, dane u zadarskom pritvoru, odlukom suca istrage Županijskog suda, provodi krivac nesreće, 29-godišnji Ivan Bakić.

Paralelno se provodi istraga i trebala bi biti provedena tri vještačenja od prometnog preko toksikološkog do psihijatrijskog. Jer, među ostalim mora se utvrditi i vozačeva ubrojivost u vrijeme nesreće obzirom da je, prema kaznenoj prijavi, imao 1,75 promila alkohola u krvi. A važno je utvrditi i točnu brzinu njegova kretanja u trenutku naleta na peteročlanu obitelj koja je za tu (ne)priliku, dok hodaju kroz mračni dio bez ulične rasvjete i uz rub kolnika, na mobitelima imala upaljeno svjetlo upravo kako bi bili vidljivi vozačima.

Unatoč tome što se tragedija dogodila uz rub "prorijeđenog" suhozida u Ulici put Lozica gdje je omanja šuma a ne kuće, za policiju je navedena dionica naseljeno područje na kojem je dozvoljena maksimalna brzina od 50 km/h, A prema prvim pokazateljima, kako smo objavili, na kolniku nisu pronađeni tragovi kočenja.

image

Lozice, mjesto gdje se dogodila nesreća

Dušan Miljuš/Dušan Miljuš

Podsjetimo, iz kruga bliskog optuženikovoj obitelji su nam nakon nesreće rekli da je Bakić unazad pola godine počeo pretjerano konzumirati alkohol jer se nije mogao pomiriti sa činjenicom da mu je majka za koju je bio vrlo vezan, nakon višegodišnje borbe s bolešću, preminula.

Bez obzira na to, on je kao vozač trebao biti svjestan pogibeljnosti sjedanja za volan pod utjecajem alkohola. Prema zakonu mu prijeti od 3 do 15 godina zatvora, a kakva god mu kazna bude bila izrečena, neće biti apsolutno nikaka utjeha za Lucijine najmilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:57