NAMETLJIVO PONAŠANJE

Krešimir (43) studentici slao uznemirujuće poruke, kuću joj zasuo poklonima okupanim parfemom: ‘Neka ih sad sve vrati!‘

Tužiteljstvo za ‘zaljubljenog‘ Krešimira B. traži sedam mjeseci zatvora, žrtvu je godinu i pol opsijedao porukama i darovima

ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Krešimir B. prvo ju je počeo zasipati SMS porukama s njoj nepoznatog broja na njezin mobitel. Predlagao joj je da se susretnu i upoznaju i govorio da će skoro napuniti 43 godine. Govorio joj je je voli, da želi da budu zajedno i u vezi, ali i da je bio u zatvoru te da se ne smije približavati vlastitoj majci. Oslovljavao ju je s ‘ljubavi‘, objašnjavao kako se u nju zaljubio i to beznadno, govorio joj da u njegovim snovima pred njim stoji gola i pleše jer mu se beskrajno sviđa. A u jednoj poruci je i zavapio ‘Bože kak si lepa ljubavi jaoooo.‘.

Na pitanje ‘Tko si ti?‘ nije dobila odgovor, ali joj je nastavio pisati iako od nje nije dobivao nikakvu reakciju. Međutim, nije stao na porukama. Na kućna vrata, iako mu adresu stanovanja nikada nije dala, joj je potom počeo slati i pakete.

U paketima joj je u tri navrata poslao more "poklončića" – od ogledalca i umjetne trave s njezinim imenom, cvijeća, privjesaka za ključeve, slatkiša, kolača, mađarica, zvučnika, talijansko-hrvatskog rječnika, rukavica i šala, Lotto ruksaka sve do zlatnog spreja, vanjskih ukrasnih lampica, dva keramička tanjura, dvije memorijske kartice, tave, alkoholnog pića s dvije čaše i vina, vatrometa, svijeća, prskalica, aparata za kokice, knjige o pčelarstvu, malog masažera te električnog radija, velike bilježnice, licitarskog srca, ženskog sata, ali i novčanice od 5 eura. I ti pokloni svaki su put bili jako pošpricani parfemom.

I malo je reći da je kod užasnute djevojke, inače studentice koja radi na jednom lokalnom radiju u okolici Zagreba, izazvalo tjeskobu i strah. Jedino što je o njemu ‘znala‘, a opet nije ni u to mogla biti sigurna, je da bi se mogao zvati Krešimir/Krešo, s obzirom na to da je na paketima koja je slao to i pisalo.

Djevojka se na kraju obratila policiji koja je uspjela ući u trag pošiljatelju te ga privesti i kazneno prijaviti za nametljivo ponašanje. On u svojim potezima ne vidi ništa zastrašujuće ni problematično.

- Počeo sam joj se javljati jer mi je bila lijepa, a meni je trebala ženska nježnost zbog obiteljskih prilika. Nisam imao nikakve loše namjere. Sve je to bilo nevino i iskreno s moje strane. Sve što sam joj poslao bilo je od srca. Napisao sam joj da, ako joj ne paše, da mi to kaže, ali ona mi nikada ništa nije htjela reći. A sad kad me prijavila policiji, slobodno mi može sve poklone vratiti. Nisam je nikada zvao niti uhodio, već sam joj opisivao svoj jad i svoj život – pravdao se Krešimir B. ​organima progona dodajući da ju je prvo kontaktirao preko Facebooka, a onda preko SMS-a. Naglasio je pritom i da je, kad joj je poslao prva dva paketa, to "stavila na svoj Instagram i zahvalila se javno".

- Treći sam joj paket poslao za Božić 2023. Nisam je nikada upoznao, već sam ju vidio na Facebooku. I u konačnici, nisam više bio ni sam siguran da li to doista šaljem njoj – zaključio je optuženi muškarac za kojeg tužiteljstvo traži sedam mjeseci zatvora.

Oštećena djevojka je pak među ostalim, kazala da je njegovu zadnju poruku primila u siječnju 2024. U njoj je pisalo da ga upozori ako ne smije previše misliti na nju i je li joj je sve to možda previše.

- Nije mi nikada prijetio niti dolazio kući, ali je bio naporan i uznemiravao me neželjenim porukama. Nisam znala ni tko je, a kako radim na radiju, moguće je da je do broja došao preko treće osobe. Na njegove poruke nikada nisam odgovarala, osim na prvu kad sam ga upitala tko je to. Poruke su me uznemiravale jer sadržaj istih nije bio normalan. Strahovala sam da me možda prati ili da bi me negdje mogao dočekati, a i paketi su me plašili jer nisam znala što je u njima – zaključila je žrtva koja je prijavila policiji da ju je dotični uznemiravao od 16. srpnja 2022. do siječnja ove godine, dakle godinu i pol dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:02