UHIĆEN JE

Krijumčario migrante, a kad ga je policija pokušala zaustaviti, dao petama vjetra i ostavio ljude u autu

Dotični je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Muškarac iz Bosne i Hercegovine, star 26 godina, u kolovozu je na području Vojnića prevozio strane državljane, a kad ga je policija pokušala zaustaviti, dao je petama vjetra, ostavivši migrante u autu. Sad je napokon uhićen.

- Vezano uz događaj na području Vojnića koji se dogodio 15. kolovoza navečer, kad su policijski službenici pronašli osobno vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka bez vozača, a koje se prethodno nije zaustavilo na naredbe policijskih službenika, policijski službenici pronašli su vozača.

U nedjelju 8. rujna, policijski službenici PU karlovačke uhitili su 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji se dovodi u vezu s ovim događajem. Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđeno je da je osumnjičeni upravljao spornim vozilom 15. kolovoza navečer iz kojeg se dao u bijeg, a u kojem je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a, sinoć je predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave - priopćili su u utorak iz PU karlovačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 14:16