UŽAS U DARUVARU

Liječnik otkrio stanje štićenica doma u kojem je počinjen masakr. Kći najteže ranjene: ‘Majka se ne sjeća ničeg. Hvala Bogu‘

Štićenice su nakon operativnog zbrinjavanja primljene na daljnje liječenje na kirurški odjel. Jedna je u jedinici intenzivnog liječenja

Mjesto masakra u Daruvaru

 Zeljko Puhovski/Cropix

Petero ozlijeđenih u krvavom pohodu u Daruvaru nalazi se u Županijskoj bolnici u Pakracu, a 12 štićenika koji su u ovom suludom činu prošli neozlijeđeni premješteni su na sigurno u Veteranski centar u Daruvaru, gdje im je pružena psihološka pomoć, javlja Nova TV.

- Dobra je vijest da su svi pacijenti stabilno. Ovdje su zbrinute tri štićenice i jedan 25-godišnji djelatnik, kao i vlasnica doma. Jedna je djelatnica došla s ozljedom oka, ali budući da nemaju okulista, on je upućena u drugu bolnicu, ispred bolnice je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Novinarka je o stanju pacijenata razgovarala sa Slobodanom Jančevskim, specijalistom za ortopediju i traumatologiju.

- Štićenice su nakon operativnog zbrinjavanja primljene na daljnje liječenje na kirurški odjel. Jedna od štićenica je u jedinici intenzivnog liječenja. Zasad su stabilno.

Nakon anestezije cijelo vrijeme komuniciraju, a mladić je još uvijek pod stresom, dodao je.

- Dobio je prostrjelnu ranu grudnog koša, ali zasad je stabilno i nadamo se da će tako i ostati. Vlasnica je pod tretmanom sedativa s obzirom na događaj.

Jančevski je također otkrio da policija još nije razgovarala sa štićenicama, a novinarka Nove TV je ispričala da je srela rodbinu najteže ozlijeđene gospođe.

- Njezina kći mi je rekla da je uspjela razgovarati s njom. Pitala sam ju sjeća li se što se dogodilo, a ona mi je rekla da se ne sjeća pa dodala: ‘Hvala Bogu. Možda je i bolje.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2024 06:10