ŠTETA OD 20.000 EURA

Makedonci izradili vlastiti alat za provaljivanje pa operirali po Novom Zagrebu i Rijeci, krali su nakit

Uhićeni Makedonci su zbog tri teške krađe provaljivanjem predani pritvorskom nadzorniku, oduzeti su im ukradeni predmeti, ali i alat

Oduzeti predmeti od uhićenih državljana Makedonije

 PU zagrebačka

U ruke zagrebačkih policajaca dolijala su trojica makedonskih kriminalaca koji se povezuju s tri provale u domove iz kojih su sa sobom odnijeli razni nakit, sat...

Državljani Sjeverne Makedonije stari 50, 37 i 41 godinu na kraju će kazneno odgovarati za tri teške krađe provaljivanjem od kojih je jedna ostala na pokušaju, a prijavljeni su i za izradu te nabavljanje oružja, odnosno sredstava namijenjenih činjenju kaznenih djela.

Prvu lopovsku akciju odradili su u novozagrebačkoj Sloboštini 20. veljače ove godine kad su 50-godišnjak i jedna nepoznata osoba provalili u stan u Ulici Vladimira Varićaka. Snimio ih je videonadzor na kojem se vidi kako ulaze u lift, dolaze na odabrani kat pa u stan provaljuju uporabom prikladnog alata i prerađenog ključa te sa sobom u nepoznato odnose ručni sat i nakit.

image

Oduzeti predmeti od uhićenih državljana Makedonije

PU zagrebačka

Nakon sedam mjeseci pauziranja, zaputili su se u Rijeku gdje su 24. i 25. rujna haračili po Kantridi i Gornjoj Vežici. I u tom slučaju dvojica osumnjičenih koristili su lift te uporabom prerađenog ključa provalili u stan. Međutim, naprasno su odustali od daljnjih namjera te pobjegli i zatim se sutradan zaputili u drugi kvart, gdje su iz jednog stana ukrali nakit i nestali. Ali nakratko.

- Obavljenom pretragom osobnog automobila kojim se koristi najstariji muškarac, policijski službenici pronašli su baterijsku rotacijsku brusilicu s pripadajućim nastavcima, više komada raznih ključeva za cilindre protuprovalnih brava, više komada raznog specijalnog provalničkog alata te više komada aluminijskih folija posebno prilagođenih i namijenjenih za uzimanje otisaka unutrašnjosti cilindra protuprovalne brave i otključavanje pomoću prerađenog ključa, odvijače, viličasti ključ, mobitele, elektronički uređaj za komunikaciju s digitalnim sustavima, sve alati koji se koriste kao sredstvo počinjenja kaznenih djela teških krađa.

Također, kod osumnjičenih osoba pronađen je nakit za koji se sumnja da potječe od počinjenih kaznenih djela - kažu iz PU zagrebačke dodajući da su osumnjičeni Makedonci, koji su pričinili oko 20.000 eura štete, predani pritvorskom nadzorniku.

image

Oduzeti predmeti od uhićenih državljana Makedonije

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 13:12