NOVI DETALJI

Mjesto iz kojeg je šesterostruki ubojica krenuo u krvavi pohod: Svako jutro je uvijek započinjao na isti način...

Krešimir Pahoki (51) na svoj je krvavi pohod krenuo ispred trgovine u Donjem Daruvaru

Trgovina u Donjem Daruvaru u kojoj je osumnjičeni ubojica Krešimir Pahoki boravio prije nego je u domu za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru ubio šest osoba

 Željko Hajdinjak/Cropix

Šesterostruki ubojica Krešimir Pahoki (51), koji je u ponedjeljak ujutro upao u daruvarski Dom za starije i ubijao sve koji su mu se našli na putu, na svoj je krvavi pohod krenuo ispred trgovine u Donjem Daruvaru. Tu je, preko puta, i živio u staroj oronuloj kućici. Otkad mu je majka, također žrtva njegovog krvoprolića, otišla u dom, Krešimir je živio sam.

- Dolazio je svakog jutra i s dečkima tu sjedio, popio pokoje pivo i otišao kući. Nikad ga nisam vidjela pijanog ni agresivnog, štoviše, samozatajan je i tih - rekla je za Jutarnji prodavačica koja u trgovini radi tri godine i svakodnevno je viđala ubojicu.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Društvo bi u dućanu kupilo piva i sjelo na stepenice ispred Vatrogasnog doma, neposredno uz dućan, na postolje spomenika žrtvama fašizma. Tu je i limenka od kave, koja im je služila kao pepeljara.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Krešimir Pahoki u zadnje je vrijeme, kaže, dolazio s jednom štakom, imao je problema s nogom.

Prodavačica, kao ni susjed koji se zatekao u trgovini, ne mogu vjerovati da je Pahoki počinio masovno ubojstvo.

- Nije primjereno, vjerojatno, to sada reći, ali on je nama bio dobar susjed. Nikad agresivan ili da je ružnu riječ rekao. Mojoj je djeci, kad bi došla u dućan, kupio žvake ili sladoled. A što se dogodilo, ne znam. Nikad nije govorio da ima problema po čemu bismo uopće mogli naslutiti da ga nešto muči. Da, za nas je, susjedstvo, bio dobar i miran susjed - kaže gospodin kojega smo zatekli u dućanu.

Trgovkinja dodaje da je isto to rekla i policiji koja ju je nakon masovnog ubojstva ispitala o karakteru i ponašanju ubojice.

Iako u susjedstvu nije radio probleme, Pahoki je stari policijski znanac.

Tri su puta dosad postupali protiv njega - dvaput zbog narušavanja javnog reda i mira te jednom zbog obiteljskog nasilja. Zadnji je put policija s njim imala posla prije mjesec dana, kad je poznanika s kojim je pio bacio niz stepenice na kojima je bilo boca, pa se ovaj ozlijedio. Iako se govori da mu je prije toga držao cijev pištolja u ustima, ova informacija nije potvrđena.

Nije precizirano gdje se taj događaj odigrao, budući da susjed i trgovkinja kažu da nisu upoznati s niti jednim ranijim ekscesom Krešimira Pahokija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 13:20