NESHVAĆENI UMJETNIK

MLADI KARLOVČANIN NESTAO U BERLINU Majka nazvala policijunakon što sina nije čula 3 mjeseca

Odlučio je preseliti u Berlin, a zadnji puta javio mi se iz hostela u Wilmersdorf str. 148., kaže zabrinuta majka
 Nestali.hr

KARLOVAC - Mladi neshvaćeni umjetnik Filip Frketić (24) zadnji puta se svojoj majci Vlatki u Karlovac javio 23. prosinca prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag. Godinu ranije ona ga je sa zagrebačkog aerodroma Pleso, kaže nam, otpratila u bijeli svijet. Mladi majstor svjetlosnih instalacija izabrao je Pariz kao mjesto gdje bi se mogao umjetnički izraziti. Otišao je sam, a smjestio se kod prijatelja. S majkom je bio u kontaktu svaka dva, tri dana.

- Imao je mobitel, Iphone, međutim, s vremenom ga je prestao koristiti, pa smo kontakt održavali mailom i skypeom. Odlučio je preseliti u Berlin, a zadnji puta javio mi se iz hostela u Wilmersdorf str. 148. Navodno je bio s još troje prijatelja iz raznih dijelova svijeta - priča nam majka Vlatka, s kojom smo razgovarali u njezinoj obiteljskoj kući u karlovačkoj četvrti Drežnik.

Prošla su tri mjeseca, kako s njime nije ponovo uspjela uspostaviti kontakt, pa je odlučila policiji prijaviti nestanak. Dva tjedna od tada, nema nikakvih informacija.

- Ne mislim na ništa najgore, on je bio prilično samostalan i ozbiljan i ne vjerujem da je upao u neke probleme, ali mislim da mu je na neki način onemogućeno da se javi, jer bi to inače učinio - priča zabrinuta majka.

Njegov profil objavljen je na MUP-ovom servisu Nestali.hr. Visok je 180 cm, ravne je tamnoplave kose i kestenjastih očiju, slabije tjelesne građe i ovalnog lica. Ukoliko imate nekih informacija koje bi mogle pomoći u pronalasku Filipa Frketića možete ih dojaviti najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:45