STRAVIČNA NESREĆA

Mladi motociklist (20) naglo dao gas pa sletio Kawasakijem u kanal i na mjestu ostao mrtav

Promet navedenom dionicom bio je obustavljen gotovo pet sati, a tragedija je šokirala mještane Vinkovačkog Novog Sela
 PU vukovarsko-srijemska

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.20 sati, život je izgubio 20-godišnji motociklist iz Jarmine. Dojavu o tragediji na izlasku iz Vinkovačkog Novog Sela policija je zaprimila u 20.26 sati te su odmah policajci i Hitna pomoć pristigli na mjesto nesreće, no nažalost mladom vozaču motocikla nije bilo spasa te je podlegao teškim ozljedama na mjestu događaja.

Promet navedenom dionicom bio je zatvoren do pola sata nakon ponoći kako bi se mogao obaviti očevid i kojom prilikom je utvrđeno da je 20-godišnjak skrivio nesreću jer nije poštivao prometne propise iz članka 52. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Upravljajući motociklom marke Kawasaki vinkovačkih registracijskih oznaka kolnikom ulice Alojzija Stepinca u Vinkovcima iz smjera Jarmine u smjeru Ljeskovačke ulice, 20-godišnjak je naglo povećao brzinu kretanja motocikla, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, uslijed čega je izgubio kontrolu nad motociklom te sletio u cestovni kanal, gdje je tijelom udario u tlo i smrtno stradao - kažu iz PU vukovarsko srijemske dodajući da je tijelo nesretnog mladića potom prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru na obdukciju.

image
PU vukovarsko-srijemska

O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama, dodali su dalje, biti će dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

-Nepropisna ili neprilagođena brzina te precjenjivanje svojih vozačkih sposobnosti ubrajaju se u najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu. Ponovno upozoravamo vozače motocikala i mopeda da se, u cilju vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa - apeliraju za kraj iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 07:03