DORH TRAŽI SANKCIJE

Mladić (17) s područja Županje na sudu zbog pokušaja ubojstva: Teško je premlatio čovjeka jer je kući došao pijan

Vukovarsko tužiteljstvo je podnijelo sudskom vijeću prijedlog za izricanjem maloljetničke sankcije

Ilustrativna fotografija, policija

 Cropix

Sedamnaestogodišnjak s područja Županje suočit će se uskoro na sudskom ročištu Vijeća za mladež Županijskog suda u Vukovaru s ozbiljnom optužbom za pokušaj ubojstva 44-godišnjaka iz travnja ove godine. Vukovarsko tužiteljstvo je nakon dovršenog pripremnog postupka, podnijelo sudskom vijeću prijedlog za izricanjem maloljetničke sankcije sukladno čl. 79.st 1. Zakona o sudovima za mladež.

Riječ je o događaju od 16. travnja ove godine, kada je tinejdžer oko 23.30 sati u stanu u kojem je prebivao, zadao više udaraca zatvorenim dlanom i nogama po glavi i drugim dijelovima tijela 44-godišnjaku. Pritom mu je nanio teške tjelesne ozljede. Bio je revoltiran činjenicom što je 44-godišnjak došao u alkoholiziranom stanju.

S divljačkim udarcima nogom u glavu i u prsa nastavio je i kada je muškarac pao na pod te više nije pružao otpor niti se branio.

Do smrtnog ishoda nije došlo stjecajem okolnosti - srećom nije došlo do ozljeđivanja vitalnih organa. Iako je inicijalna prijava policije bila za nanošenje teških tjelesnih ozljeda pa se njome prvo bavilo Općinsko državno odvjetništvo, ono je nakon utvrđivanja svih okolnosti, ustupilo predmet županijskim tužiteljima te je djelo prekvalificirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:46