NEOČEKIVANA KONTROLA

Munjevita akcija policije: Pojavili se na tri lokacije u Zagrebu i u kratkom vremenu kaznili čak 55 pješaka!

Ukupno je tijekom kontrole policija u prekršajima uhvatila 56 osoba (jedna je vozač auta), naplatila 32 kazne, izdala 20 obavijesti i tri upozorenja

Nesavjesni pješaci uhvaćeni u prekršaju

 Pu Zagrebačka

Prelazili su pružni prijelaz jedan po jedan u vrlo kratkom vremenu. I nije dugo trebalo da zagrebačka policija, točnije policajci II. postaje prometne policije iz Lučkog, uz druge obaveze, kontroliraju detaljnije zonu cestovnih prijelaza preko željezničkih pruga te uoče protupravna postupanja kako vozača, tako i pješaka, i dođu do broja od 56 prekršitelja.

Što su zgriješili pješaci i vozači? Nisu poštivali promet na prijelazu ceste preko željezničke pruge, a policija je svojim prisustvom imala za cilj podizanje razine prometne kulture svih sudionika u prometu, pa su sankcionirali uočene prekršaje i njihove glavne aktere.

- Prekršaji se uglavnom ogledaju u nepoštivanju prometne signalizacije ispred pružnih prijelaza, zvučnih i svjetlećih znakova koji najavljuju nailazak vlaka ili kad je spuštena pokretna rampa. Vozači je obilaze, a pješaci se nerijetko provlače ispod rampe nastavljajući kretanje preko pružnog prijelaza izlažući sebe velikoj opasnosti i pogibelji - kažu iz PU zagrebačke, servirajući pritom zabrinjavajuće brojke.

image

Nesavjesni pješaci uhvaćeni u prekršaju

Pu Zagrebačka/

Osim tek jednoj vozača kojem je izdan obavezni prekršajni nalog zbog kršenja članka 137. st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čak 55 pješaka je prelazilo prugu zaobilazeći ‘prepreke‘ svih mogućih vrsta, pritom zaboravljajući na slogan Hrvatskih željeznica da je vlak uvijek brži.

- Uočeno je 55 pješaka kojima su na mjestu događaja zbog počinjenog prekršaja iz članka 137. stavka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama naplaćene 32 novčane kazne, a izdano im je i 20 Obavijesti o počinjenom prekršaju, ali i tri mjere pisanog upozorenja, zaključuju iz zagrebačke policije, koja je pješake vrebala na tri lokacije - u novozagrebačkoj Ulici Luje Naletilića, gdje ih je zatečeno 16, te u Vodovodnoj gdje je utvrđeno 30 prekršaja, kao i u Sokolskoj, gdje je 10 pješaka imalo bliski i neočekivani susret s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:46