IŽIVIO SE

Muškarac zbog ‘narušenih međuljudskih odnosa‘ oštetio vrata, bacio stolicu u bazen, vrijeđao policiju...

Ogriješio se o Zakone o prekršajima protiv javnog reda i mira te sigurnosti prometa na cestama i kazneno za oštećenje tuđe svari

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Narušeni međuljudski odnosi ‘natjerali‘ su 38-godišnjeg muškarca da se ogriješi o zakon i iživi na tuđoj imovini, a usput je otkriveno i da je prometni prekršitelj koji se ne libi izvrijeđati policajce.

Naime, šibenska policija je zaprimila dojavu 25. kolovoza da je tijekom te noći netko došao do jedne obiteljske kuće i uporabom tjelesne snage oštetio prvo ulazna dvorišna vrata. Potom je oštetio i poštanski sandučić kao i ulazna vrata stana, a kulminacija iživljavanja je bila kada je vrtna stolica završila u gumenom bazenu.

Istražujući slučaj oštećenja tuđe imovine koje je procijenjeno na 200 eura, kriminalisti su otkrili da je počinitelj 38-godišnjak, ali to nije sve.

Zatekli su ga 3. rujna oko 13.30 sati u Šibeniku i u prometnom grijehu. Vozio je motocikl bez tehničkog pregleda i dok je na snazi bilo rješenje o oduzimanju njegove vozačke dozvole.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja, u službenim prostorijama policije, osumnjičeni je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, čime su ostvarena obilježja prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se i optužni prijedlog dok će zbog počinjenog kaznenog djela oštećenje tuđe svari biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku - zaključuju iz PU šibensko kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:25