AKCIJA U SUSJEDSTVU

Na samom sjeveru Jadrana uhićene ubojice iz najzloglasnijih kriminalnih klanova u regiji: ‘Planirali su likvidacije po cijeloj državi!‘

U velikoj akciji specijalne policije uhićeni su važni pripadnici crnogorskog mafijaškog klana

Ilustrativna fotografija

 Jure Makovec/Afp

Na području općine Piran provedena je opsežna policijska akcija u kojoj su uhićene tri osobe, javlja slovenski 24ur. Kako pišu, policajci su ,orali su upotrijebiti sredstva prisile, a jedna je osoba ozlijeđena te joj je bila potrebna liječnička pomoć. Prema njihovim informacijama, policija je uhitila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog organiziranog kriminala. Pripadnici Kavačkog i suprotnog, Škaljarskog klana navodno su namjeravali izvršiti likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenska policija pomrsila planove.

Slovenska policija kratko se oglasila za 24ur, a u izjavi su samo potvrdili da je ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama provela akciju na području Portoroža.

Kako javljaju Primorske novice, policija je zatvorila Belokrišku cestu, a na terenu je nekoliko kriminalista u civilu.

Državno tužiteljstvo u Ljubljani dodalo je da su slobode lišene tri osobe, nad kojima su primijenjena sredstva prisile, a jednoj je osobi tijekom akcije, zbog lakših ozljeda, bila potrebna liječnička pomoć.

- Prilikom uhićenja nije korišteno vatreno oružje te nije ugrožena sigurnost drugih osoba niti da je itko drugi ozlijeđen, dodali su iz policije.

Rekli su i kako zbog istrage koja je u tijeku trenutno ne mogu iznositi više detalja.

Portal 24ur doznaje kako su uhićeni D. Đ. i S. B. koje se sumnjiči da su u siječnju 2023. godine u Ljubljani likvidirali jednu osobu, kao i mnoge druge pripadnike suprotstavljenog Škaljarskog klana, također iz Crne Gore. Treći uhićeni vjerojatno je njihov pomagač na području Slovenije, no policija nije potvrdila te navode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 09:00