TEŠKE OPTUŽBE

Nacional: Kajtazi je tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i u karate-pozi

Izvori koji o svemu imaju neposredna saznanja otkrili su tijekom vikenda Nacionalu nova šokantna saznanja o Kajtazijevim neprihvatljivim postupcima

Veljko Kajtazi

 Marko Todorov/Cropix

Nacional na novoj naslovnici donosi priču da je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i to ni manje, ni više nego u - karate pozi.

Na uvid su dobili dio knjigovodstva udruge Kali Sare koji ukazuje na brojne nezakonitosti, a zaposlenici tvrde da je bahati i nasilni Kajtazi sredstva trošio netransparentno, među ostalim i za tiskanje knjiga o sebi, izradu njegovih portreta i filmske biografije te je bez natječaja tražio plaćanje građevinskih projekata povezanih s bogaćenjem svoga sina.

Osim toga, Nacional piše i da se glavni državni odvjetnik Ivan Turudić sprema pokrenuti izvide protiv Kajtazija i to zbog fizičkog napada na predsjednicu Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara Suzanu Krčmar.

Izvori koji o svemu imaju neposredna saznanja otkrili su tijekom vikenda Nacionalu nova šokantna saznanja o Kajtazijevim neprihvatljivim postupcima navodeći da fizički napad na predsjednicu Udruge Kali Sara Suzanu Krčmar nipošto nije jedini skandal, a potencijalno i kazneno djelo utjecajnog saborskog zastupnika i koalicijskog partnera parlamentarne većine Andreja Plenkovića.

Iz pouzdanih izvora doznali su i da postoji sumnja da je Kajtazi potrošio velike iznose novca doniranog iz državnog proračuna prema korisnicima iz redova romske nacionalne manjine koje on kontrolira ili u njima ima presudni utjecaj.

On je, naime, tvrdi izvor Nacionala, ‘najviše novca uzeo na spomeniku Zid boli u Uštici kraj Jasenovca, koji je koštao oko šest milijuna kuna‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 20:31