JEZIVI NAPAD U ZAGREBU

Naoružani mladići nasrnuli na trudnicu u visokom stupnju trudnoće: ‘Pomozite nam pronaći ih, znamo odakle su!‘

Prema prijavi, u novozagrebačkoj Denzlerovoj ulici nepoznati razbojnici su prolaznici ukrali novčanik s dokumentima i novcem

ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Kuda vodi ovaj svijet? Slobodno se možemo zapitati kada netko u prolazu dođe u napast okrasti trudnicu u visokom stupnju trudnoće. I ne samo to. Zaprijetiti joj i nožem oružjem da plijen, za kojeg još uvijek ne znate jel ga odabrana žrtva ima ili nema, slučajno ne izmakne.

Jučer oko 11.20 sati takve jezive scene odvijale su se u novozagrebačkom naselju Dugave kada je napadnuta djevojka u osmom mjesecu trudnoće.

Iz PU zagrebačke kažu da se napad dogodio u Ulici Jurja Denzlera kod tzv. malog oktogona kada su dvojica nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad 28-godišnjakinjom.

Prestravljenoj ženi su ukrali novčanik sa dokumentima i novcem i potom brže-bolje pobjegli niz ulicu. Prema opisu danom policiji napadači su u 20-im godinama, a obzirom i na druge detalje, sumnja je bačena na nekog od stanara obližnjeg Hotela Porin točnije Prihvatilištu za tražitelje azila. Materijalna šteta je, prema navodima policije, a na osnovu zaprimljene prijave, preko 1000 eura.

- Žalosti me da se tim ljudima koji borave u Porinu ne omogući bolja odnosno brža integracija u društvo jer, kao što svakodnevno svjedočimo, po cijele dane se povlače po kvartu, parkovima, u trgovinama kupuju alkohol pa se opijaju, a navečer nerijetko buče hodajući po ulici i glasno puštajući muziku sa mobitela. Njima je naprosto dosadno. Čula sam za napad na neku ženu ujutro jer su nam popodne neki ljudi zvonili i pitali imamo li možda kamere kakve na objektu ili u autu. Ali osobno nisam ništa vidjela niti čula - kaže za Jutarnji jedna stanovnica Denzlerove.

- Molimo sve koji su vidjeli napad ili imaju kamere, da ljudski pomognu pronaći počinitelje na trudnicu u osmom stupnju trudnoće - apeliraju osobe iz kruga bliskog napadnutoj ženi i pritom spominju da je napad bio s dva noža za razliku od policije kojoj je prijavljen oružani prepad.

Tko su napadači policija intenzivno istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:33