JUNAK SVEN

Nepoznati heroj masakra u Daruvaru: Dobio je metak u prsa, skočio kroz prozor, upao u knjižaru i alarmirao sve službe!

Danas oko podneva iz dvorišta Doma izašlo je troje ljudi, među kojima i kćer vlasnika, Marija Ivandekić. Njezin zaručnik Sven je u bolnici

Daruvar, dan poslije masakra

 Željko Hajdinjak/Cropix/

Nakon jučerašnjeg masakra u Domu za starije u Daruvaru, u kojemu je bivši vojni policajac Krešimir Pahoki (51) ubio šestero, a ranio još šestero ljudi, na zgradi Doma izvješena je crna zastava. Preživjeli korisnici, koji su svjedočili krvoproliću, odmah su po događaju premješteni u daruvarski Dom veterana.

Danas oko podneva iz dvorišta Doma izašlo je troje ljudi, među kojima i kći vlasnika, Marija Ivandekić. Na rukama je imala plave rukavice za čišćenje, nešto stavljala u kombi koji je odlazio, logično je pretpostaviti da je čistila mjesto stravičnog zločina.

- Prioritet je pobrinuti se za preživjele - kratko je rekla i otišla.

Njezin zaručnik Sven, koji je bio zaposlen u Domu, teško je ranjen, ubojica mu je metkom iz Colta propucao prsište.

Mladi par upoznao se i živio u Zagrebu da bi Marija dobila željeni posao ravnateljice tada novootvorenog Zavičajnog muzeja i vratila se u Daruvar. Zaručnik Sven pridružio joj se prije pola godine.

image

Marija Ivandekić

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Kafić Daruvar, popularni Daruvarac

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Kad je Pahoki sumanuto počeo pucati u nemoćne starce i djelatnike Doma, Sven se s medicinskom sestrom sakrio pod krevet. Kako se ubojica približavao sobi u kojoj su se skrivali, a pucnjava sve jače odjekivala, odlučili su pobjeći kroz prozor. Pokazalo se u zadnji trenutak jer je Pahoki baš tada upao u sobu i pucao. Svena je i pogodio.

On je tako, s propucanim prsima, uspio otrčati do obližnje knjižare i, staložen i smiren kakvim ga opisuju, uspio alarmirati vlasnika da pozove pomoć.

image

Dom za starije i nemoćne u Daruvaru

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Dom za starije i nemoćne u Daruvaru

Zeljko Hajdinjak/Cropix

U Daruvaru o ovom masovnom ubojstvu, rijetki uopće žele i progovoriti. Građani su šokirani događajem koji je žestoko protresao njihovu, inače mirnu, svakodnevicu, nepoznatu po ekscesima.

Ubojica iz Daruvara prijavljen za 11 kaznenih djela

Bjelovarsko-bilogorska policija dovršila je u utorak kriminalističko istraživanje nad Krešimirom Pahokijem (51) zbog osnovane sumnje da je pucajući iz vatrenog oružja počinio 11 kaznenih djela, među kojima su femicid, četiri teška ubojstva i jedno ubojstvo.

Policija je, ne navodeći Pahokijev identitet, izvijestila kako je osumnjičeni u ponedjeljak ušao u prostor ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba u Daruvaru, gdje je u namjeri da liši života više osoba pucao iz vatrenog oružja, čime je počinio 11 kaznenih djela.

Preciziraju da je riječ o jednom teškom ubojstvu ženske osobe, četiri teška ubojstva, jednom ubojstvu, tri teška ubojstva u pokušaju i dva ubojstva u pokušaju.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, koja je naložila obdukciju smrtno stradalih osoba, dodaje policija.

U policiji ističu da je protiv Pahokija podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvjavio je u ponedjeljak u Daruvaru da je policija uhitila Pahokija u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma za starije i nemoćne osobe vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi te da je kod sebe imao neregistrirano kratko vatreno oružje.

Izvijestio je kako je na mjestu događaja ubijeno pet osoba, u virovitičkoj bolnici još jedna osoba podlegla je ozljedama, dok je njih šest ozlijeđeno.

Pet ubijenih bili su štićenici doma, a jedna je osoba bio djelatnik doma.

Milina je otkrio i da je policija prema Pahokiju od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog obiteljskog nasilja. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 15:19