IZGUBIO MU SE TRAG

NESTANAK MLADOG POMORCA OBJAVLJEN I NA INTERPOLOVOJ STRANICI Zašto je Mario išao u dio broda gdje nikad nije bio?

Ni pet dana od nestanka kadeta Marija Boke (22) iz Solina njegova obitelj nema niti jednu pouzdanu informaciju koja bi mogla rasvijetliti njegov nestanak, piše Slobodna Dalmacija.

Boko je 13. lipnja 2013. nestao s palube broda “NYK Atlas”u vlasništvu japanske kompanije NYK, i to dvije-tri milje pred ulaskom u Singapur. Boko se trebao iskrcati u Singapuru te je planirao otići svojoj obitelji u Svetom Kaji gdje se trebao odmoriti jedno kraće vrijeme, a onda bi nastavio s kadeturom.

Facebook grupa

- Odradio je osam mjeseci i još su mu preostala četiri mjeseca, a onda ga je čekao 18-mjesečni profesionalni ugovor s NYK-om - govore nam njegovi prijatelji koji su na Facebooku u ponedjeljak ujutro osnovali grupu pod nazivom “Nestali Mario Boko”, koja je u vrlo kratkom vremenu skupila 757 članova. Oni na taj način pokušavaju doći do što više informacija vezanih uz njegov nestanak i žele pokrenuti medije, policiju i sve institucije da se malo brže i žustrije angažiraju oko njegova pronalaženja.

- Bio sam danas s kapetanom gospodinom Ivanom Vodopivcem čija je agencija ukrcala mojeg sina na brod i on je danas bio na razgovoru u policiji. No, nažalost, nikave bitne novosti za sada nema - rekao nam je Mariov otac Jakov Boko. Iz redakcije “Slobodne Dalmacije” na facebook profil Darija Crnkovića iz Bjelovara uputili smo molbu da nam se javi, a ostavili smo mu i naše brojeve telefona.

Zahtjev Interpolu

Naime, Crnković je dvije godine stariji od Boke i zajedno su bili kadeti na brodu “NYK Atlas”, a prije rastanka je zadnji razgovarao sa Mariom u salonu broda. Nakon toga svatko je otišao u svoju kabinu i otada Crnković Marija više nije vidio. Crnković je nakon toga čuo od filipinskog mornara da je Boko oko 21 sat nešto radio s metlom dvije palube niže od mjesta gdje mu je bila kabina. Crnković, koji nema prijavljen mobitel u Hrvatskoj, s obitelji Boko još se nije čuo, ali je preko posrednika poručio nešto vezano uz mjesto gdje je Filipinac u 21 sat posljednji put vidio Boku.

Naime, Crnković je obitelji Boko poručio da njihov Mario ni po opisu posla nije trebao odlaziti dvije palube ispod svoje kabine, gdje mu uopće nije bilo radno mjesto i gdje ga on nikada nije vidio. Mario je cijelo vrijeme kadeture radno vrijeme provodio na zapovjedničkome mostu broda “NYK Atlas” jer je bio časnički pripravnik. Crnković nam se do zaključenja ovog teksta još nije javio, a kako doznajemo, nije nazvao ni obitelj Boko, javlja Slobodna Dalmacija.

Bokin nestanak prijavio je kapetan broda “NYK Atlas”, na kojemu je oko 30 članova posade, te je o tome izvijestio hrvatsko veleposlanstvo u Džakarti. Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je zahtjev Uredu Interpola da objavi podatke o Mariju Boki kao nestaloj osobi, pa je jutros nestanak i službeno objavljen na Interpolovoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 05:54