SUDAR U MEĐIMURJU

Nesvakidašnja nesreća na pružnom prijelazu, policijski očevid potrajao je satima

Krivac nesreće (27) zaradio je srećom lakše ozlijede, a policija ga je i novčano kaznila zbog kršenja prometnih propisa

Nesreća u Međimurju

 Pu Međimurska/

Nesvakidašnja nesreća na pružnom prijelazu u kojoj je jedna osoba ozlijeđena dogodila se jučer oko 18 sati u međimurskom Dunjkovcu. Policijski očevid na mjestu događaja potrajao je satima te je utvrđeno da je 27-godišnjak vozio automobil varaždinskih registarskih oznaka Glavnom ulicom i pritom u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom djelomično prešao na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim bočnim dijelom udario u stražnji bočni dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji vozač.

- Nakon sudara došlo je do zanošenja teretnog automobila i udara stražnjim bočnim dijelom u betonsku dvorišnu ogradu, dok je osobni automobil u nastavku kretanja izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u prometno svjetlo za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge te uređaj za zatvaranje prometa - polubranik. U trenutku nesreće 27-godišnji vozač osobnog automobila nije bio vezan sigurnosnim pojasom - kažu iz PU međimurske.

Dodaju također i da je ozlijeđeni 27-godišnjak vozilom Hitne pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

A zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, krivac nesreće je na kraju i kažnjen novčanom kaznom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 22:47