ODREDILI MJERU

Novi obrat u slučaju Albanke koja je skrivila smrt Stjepana i Katarine: Sud ju je pustio da se brani sa slobode

Zapravo je ponovljena ranija presuda Općinskog suda u Dubrovniku o obrani Klevise Ymeri sa slobode uz plaćanje jamčevine u gotovini

Klevisa Ymeri i prosvjednici u Dubrovniku

 Božo Radić/Cropix/screenshot

Općinski sud u Dubrovniku danas je odlučio pustiti Klevisu Ymeri da se brani sa slobode uz jamčevinu od 70 tisuća eura, piše Dubrovački vjesnik.

Podsjetimo, Županijski sud u Dubrovniku ukinuo je prethodno rješenje dubrovačkog suda i vratio na ponovno odlučivanje, a današnjom odlukom Albanka koja je 9. travnja na Ratcu skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Katarina i Stjepan Đerek dobila je mogućnost izlaska iz zatvora uz maksimalne mjere opreza.

Na ovaj način zapravo je ponovljena ranija presuda Općinskog suda u Dubrovniku o obrani Klevise Ymeri sa slobode uz plaćanje jamčevine u gotovini. Naložene su joj i mjere opreza koje uključuju zabranu napuštanja boravišta u Gradu Dubrovniku, obvezu javljanja određenoj osobi u PU Dubrovačko-neretvanskoj, svakog dana u 10 sati te privremeno oduzimanje putne i druge.

Kako nam je u telefonskom razgovoru pojasnio glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković, u odluci Županijskog suda u Dubrovniku žalbe su postale bespredmetne zbog uočene povrede odredbi Zakona o kaznenom postupku: zbog toga se stav prvostupanjskog sudskog vijeća nije ni preispitivao te je ponovljena odluka Općinskog suda u Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 08:49