TRAGEDIJA NA A1

Objavljeni detalji strašne nesreće: Uhićen Slovenac koji je šleperom pokosio muškarca na zaustavnoj traci, u autu je bila i supruga

Suvozačica (67) je zadobila teške tjelesne ozljede

Ilustrativna fotografija

 Ronald Gorsic/Cropix

Na autocesti A-1 kod Bosiljeva jučer je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginuo 68-godišnjak, dok je njegova suputnica (67) zadobila teške tjelesne ozljede.

Karlovačka policija danas je objavila rezultate očevida prometne nesreće kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice.

- Skupom vozila koji čine teretni automobil i poluprikolica slovenskih nacionalnih oznaka upravljao je 49-godišnji slovenski državljanin koji zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake u jednom trenutku djelomično skupom vozila prelazi na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi gdje udara u zaustavljeni osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kažu u policiji.

Izvan vozila se nalazio 68-godišnjak koji je upravljao automobilom, ali se zaustavio te je u trenutku naleta stajao kraj njega.

- Smrtno je stradao na mjestu događaja dok je teško ozlijeđena 67-godišnja putnica koja se u trenutku nesreće nalazila u automobilu, rečeno je u policiji.

Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 49-godišnji slovenski državljanin, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, danas će bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 08:41