SUKOB U ZORU

Obračun kninskih dilera: ‘Pa dobro, koliko si to malo droge prodao...‘

U pretresima obiteljske kuće i sobe koju koriste ‘poslovni‘ suradnici, policija je pronašla razne paketiće opijata, novac, vagu...

Zaplijena droge i novca u Kninu

 Pu šibensko Kninska/

Da nije došlo do narušavanja javnog reda i mira dvojice muškaraca ispred jedne obiteljske kuće u Kninu jučer u zoru, šibenska policija ne bi intervenirala niti bi imali potrebe zaviriti u njihova četiri zida i potom pronaći nedozvoljene supstance.

Sve je krenulo u 5.35 sati u četvrtak kada je u operativno dežurstvo kininske policije stigla dojava o sukobu dvojice muškaraca starih 49 i 39 godina ispred obiteljske kuće. Utvrđeno je da su se prvo posvađali a potom i fizički obračunali pa je mlađi muškarac tijekom sukoba zadobio lakše ozljede.

Obojica su potom privedena u policijsku postaju iz koje su izašli sa kaznenim prijavama. Stariji je kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku, a mlađi će odgovarati prekršajno za kršenje Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te će se njime baviti Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Kriminalisti su otkrili da je 49-godišnjak tijekom rujna od 39-godišnjaka dobio 450 eura za preprodaju droge koju nije isporučio do 8. listopada. Također je utvrđeno da je 49 -godišnjak od travnja do listopada u pet navrata 39-godišnjaku preprodao manje količine droge tako da je stariji počinio, kažu iz PU šibensko kninske ukupno sedam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promete drogama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga sobe u Kninu u kojoj osumnjičeni 49-godišnjak boravi i kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 519 tableta MDMA tzv. ecstasy, 0,7 grama marihuane, 30 grama kokaina, 50 grama amfetamina tzv. speeda te jedna digitalna vaga i novac.

Pretragom, pak, obiteljske kuće u Kninu u kojoj živi 39-godišnjak je pronađeno i oduzeto 0,62 grama speeda, pola zelene tablete ecstasyja, dva blistera s ukupno 30 tableta Helaxa od 0,5 grama i jedan uređaj za vakumiranje.

A osim zbog droge, policija nije zaboravila niti inicijalnu intervenciju radi koje su došli pa će obojica poslovnih suradnika zaraditi i optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 11:29