Odron kamenja ubio Mađara na divljoj plaži

KRK, STARA BAŠKA - Mađar Janos Baricz (48) iz Budimpešte poginuo je u noći s petka na subotu u odronu velike količine kamenja na jednoj od divljih plaža u Staroj Baški na otoku Krku.



Kamenje ga nije potpuno zatrpalo već je, kako se pretpostavlja, zadobio udarce u odronu.

Muškarac koji je bio s njim, srećom, samo je lakše ozlijeđen, a povrede je dobio kada je panično pokušavao otići s plaže i dozvati pomoć za svog prijatelja.



Do plaže na kojoj je stradao najvjerojatnije su stigli kajakom koji prilično oštećen još uvijek stoji na plaži, a na tom su mjestu najvjerojatnije odlučili i prespavati budući da je tamo još danas bila gomila njihovih osobnih stvari.



Kamenje se odronilo ispod kuće na adresi Stara Baška 1 na nepristupačnoj plaži do koje se može doći morem ili kombinacijom plivanja i hodanja.



U kući ispod koje se dogodila ova strašna nesreća žive  Stanka i Mate Sindičić, koji kažu kako se na tim plažama ljeti često skupljaju mladi.

- Ja sam te noći čula nekakvu viku i zvukove kao kada bacate kamenje u more. No, tako je svaku večer jer se mladi dolje zabavljaju, pa sam mislila da je opet o tome riječ - rekla je Stanka Sindičić stalno se pitajući je li mogla što napraviti i pomoći nesretnom Mađaru. Njezin suprug kaže kako nije ni čudo što se kamenje odronilo, a radi se o više kubika stijena, budući da je on prije 20 godina upozoravao kako bi to trebalo minirati. Kažu i da bi se susjedna stijena koja se već počela odvajati također mogla srušiti.



- Cestom iznad tih plaža prolaze kamioni koji tresu i kuću pa je logično da s godinama utječu i na stabilnost stijena - kaže Mate Sindičić.



Tijelo Mađara prevezeno je na obdukciju u Rijeku gdje će se utvrditi točan uzrok smrti. Inače, u vrijeme kada se dogodila nesreća u Staroj Baški nije bilo nevremena, već je, kažu mještani, bilo izrazito vruće i sparno. 



Iva Balen/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:17