KRVOPROLIĆE U ATENI

Odvjetnik trojice hrvatskih navijača: ‘Dokazat ću da su nevini, ali moram priznati da strahujem za svoj život‘

Odvjetnik je priznao i da se boji za svoju sigurnost, da mu prijete i nazivaju ga “braniteljem neonacista”.

Vasilis Noulezas

 Ronald Gorsic/Cropix

Vasilis Noulezas, grčki odvjetnik koji brani trojicu hrvatskih navijača - za Jutarnji je list ispred Gradske sudnice danas rekao da je optimističan oko slučaja i da će dokazati da njegovi klijenti nisu sudjelovali u tučnjavi i neredu zbog kojih je izgubio život 29-godišnji Grk.

- Nisu našli oružje, nož niti drvene letve. Mojih klijenata nema ni na jednoj slici ili snimci nadzornih kamera. Oni su došli pogledati trening i utakmicu - rekao je Noulezas uvjeren da su nedužni.

Dodao je i da postoji mogućnost da je počinitelj ubojstva Grk, navijač Panathinaikosa, kako se ranije pričali, ili Albanac.

Međutim, priznaje da je optužba za zločinačko udruživanje teška. Pritom, njegovog 45-godišnjeg klijenta zasad sumnjiče za vođu skupine i organizatora stotinu Boysa.

Što se tiče procedure, danas će ispitati 30 navijača pojedinačno i odmah nakon ispitivanja se odlučuje hoće li biti pušteni na slobodu. Na pitanje koje su šanse da neki navijači završe na slobodi večeras ili do kraja vikenda, odvjetnik je odgovorio da ne zna.

image

Navijači AEK-a ispred zgrade suda

Ronald Gorsic/Cropix

- Sud ima pravo držati ih u pritvoru do odluke o početku suđenja do maksimalno 18 mjeseci, a neki mogu biti oslobođeni uz restrikcije, na primjer da ne napuštaju zemlju - objasnio je.

Odvjetnik je priznao i da se boji za svoju sigurnost, da mu prijete i nazivaju ga “braniteljem neonacista”.

- Meni nije važno kojeg su oni političkog opredjeljenja, ja sam uvijek govorio da su Hrvati demokratski i miroljubiv narod - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 13:39