DRAMA U ZAGREBU

Buktinja u noći gutala Jakuševec, stigli vatrogasci i policija: Iz Grada se oglasili o kvaliteti zraka

Na teren je poslano pet vatrogasnih vozila sa 19 vatrogasaca

Požar na Jakuševcu

 Facebook/Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec

Zagrebački Jakuševec noćas su okupirali zagrebački vatrogasci nakon što su u 2.10 sati poslije ponoći dobili dojavu da je na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici, gdje se oporavlja glomazni otpad, a pored velikog odlagališta, buknula vatra.

- Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto iza tri sata. Dežurni vatrogasac radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga odmah po izbijanju uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih niti značajnijih oštećenja - kažu iz Grada.

Također smiruju građane i kažu da "mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi".

- Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate mjerenja očekujemo u jutarnjim satima - zaključuju.

Od vatrogasaca, pak, doznajemo da je na teren poslano pet vatrogasnih vozila sa 19 vatrogasaca koi su po dolasku utvrdili da gori glomazni otpad pa se u skladu s time pristupilo gašenju i raskapanju požarišta pri čemu je korišten i lokalni radni stroj.

Vatra je lokalizirana u 3.20 sati, a uz požarište je cijelu noć provelo jedno vatrogasno vozilo. Šteta nije utvrđena a prema prvim informacijama, došlo je do manjeg oštećenja objekta.

Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec na Facebooku je noćas objavila kako se u dijelu naselja Jakuševec osjeća jaki smrad po gareži, plastici i dimu. "Preporučamo stanovnicima u Jakuševcu da zatvore prozore kako štetne čestice i plinovi ne bi ulazili u stanove", napisali su.

Policija: U požaru na Jakuševcu nema ozlijeđenih, slijedi očevid

Zagrebačka policija izvijestila je da su požar, koji je iz zasad neutvrđenih razloga izbio u četvrtak oko 2 sata na odlagalištu glomaznog otpada u novozagrebačkoj Tišinskoj ulici na Jakuševcu, ugasili vatrogasci te da nije bilo ozlijeđenih osoba, kao i da slijedi očevid.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak da je požara manje količine neopasnog glomaznog otpada ugašen u nešto više od sat vremena zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca te da je šteta mala. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 19:16