FIZIČKI OBRAČUN

OPĆA MAKLJAŽA Tjelohranitelji ministrice Opačić potukli se s gostima kafića: 'Grebali su nosom oblake hvalisajući se tko su'

Tjelohranitelju kojemu su izmjerili 1,48 promila alkohola prijeti kazna zatvora
 CROPIX

“Pa kako oni mogu piti? Kako može biti kasno? Njih ste poslužili”, pobunili su se Dubrovčanka Žana Š. (29) i njezin prijatelj Marko Nj. (30) u tri sata ujutro 3. travnja u kafiću Inside u Vojnovićevoj ulici u Dubrovniku.

Pritom nisu ni znali da su “uperili” prstom u četvoricu policajaca u civilu koji su došli zbog osiguranja ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić. Dok je ministrica spavala, njezini zaštitari su se odlučili razonoditi uz šank.

Psovke i naguravanja

Krenule su psovke i naguravanje koje se, da se slučajno ne bi uništio inventar, preselilo ispred kafića. Upravo ispred Insidea policajac u civilu D. S. (25), točnije MUP-ov djelatnik Uprave za posebne poslove sigurnosti (UPPS), odgurnuo je 29-godišnju Žanu koja je pala na pločnik, ali nije ozlijeđena. Ubrzo je stigla policija. I dok je policajcu D. S. izmjereno 1,48 promila alkohola u krvi, Žana i Marko su odbili alkotest. Istoga je dana sve troje sudionika fizičkog okršaja završilo na Prekršajnom sudu u Dubrovniku. Ispitani su, svatko je iznio svoju verziju priče, no sutkinja će presudu donijeti naknadno - ili novčanu kaznu do 1400 kuna ili, pak, do 30 dana zatvora.

- Došli smo u kafić oko 3 sata ujutro i naručili piće. Konobar nas je odbio. Nije fer jer su drugi muškarci pili - dio je obrane mladog dubrovačkog para koji se naljutio jer, za razliku od ministričinih tjelohranitelja, nisu uspjeli “utažiti žeđ”.

Zaštita zbog prijetnji

Prema informacijama, ministrica je u Dubrovnik stigla prošli četvrtak u pratnji četvorice tjelohranitelja s obzirom na to da već duže vrijeme ima pojačano policijsko osiguranje zbog prijetnji koje je dobila nakon što je ukinula neka socijalna prava.

Dok je spavala u hotelu, njezina se zaštita spustila u grad. Neki su svjedoci izjavili da su četvorica policajaca “grebala nosom oblake hvalisajući se da su Opačićkini zaštitari”. Prema optužnom prijedlogu, glavni akter dubrovačkog obračuna karlovački policajac trenutno je na probnom roku u UPPS-u. Protiv trojice njegovih kolega nije išao optužni prijedlog, no svi su suspendirani do okončanja stegovnog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 13:14