PROPUCANI AUTOMOBIL

Osječka policija traži pomoć: Pozvali građane koji znaju nešto o šokantnoj pucnjavi da im se jave

Premec je rekao da je policija dosad obavila puno razgovora te da je pregledavanje nadzornih kamera u blizini lica mjesta ‘dio posla‘

Sedam hitaca ispaljeno je na automobil koji koristi José Boto

 Vlado Kos/Cropix

Za sada se nitko ne dovodi u vezu s incidentom u kojem je vatrenim oružjem propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK "Osijeka" Portugalac José Boto, a iz kluba prije ovoga događaja nisu prijavljivali prijetnje, izvijestila je u utorak policija nakon očevida.

Zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare da su dojavu o incidentu primili u utorak, nešto prije devet sati, od djelatnika NK "Osijeka", a očevidom je utvrđeno da je vjetrobransko staklo vozila propucano s više hitaca iz vatrenog oružja.

Za sada nikoga ne dovodimo u vezu s događajem, ali radimo opsežno kriminalističko istraživanje, dodao je Premec. "Mogu zamoliti građane ako imaju bilo kakvu informaciju vezano za ovaj događaj da nam se s punim povjerenjem obrati pozivom na 192 ili osobnim dolaskom u policiju", rekao je Premec.

Nije mogao potvrdili je li na vozilo pucano iz puške ili pištolja te je li korišten prigušivač, a na upit novinara jesu li pregledane nadzorne kamere rekao je da je to jedan od segmenata kriminalističkog istraživanja u sklopu kojega je obavljeno puno razgovora s građanima te djelatnicima NK "Osijeka".

Premec je rekao da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, a da iz NK "Osijeka" prije ovoga događaja nije bilo prijavljenih prijetnji.

Podsjetimo, automobil marke Volkswagen Arteon koji koristi José Boto propucan je na parkiralištu u Šamačkoj ulici u Osijeku. Boto živi u blizini lica mjesta. U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno sedam hitaca. Sve se vjerojatno dogodilo u noći s ponedjeljka na utorak, a ovaj stravičan čin prvi je uočio Botov suradnik, Portugalac Alfredo Almeida, koordinator omladinske škole NK Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 16:27