PREKORAČENJE OVLASTI

Osuđen policajac koji je pretukao Alena Ajkića: Dobio je godinu dana uvjetno!

Osim s uvjetnom kaznom, osuđeni policajac morat će se suočiti i s privatnom tužbom Alena Ajkića koji traži 400 tisuća kuna odštete
Karlovac, 220311.Na Opcinskom sudu u Karlovcu zapocelo je sudjenje policajcu Kristijanu Maglicu (desno) okrivljenom da je prosle godine u ozujku brutalno pretukao karlovackog delikventa Alena Ajkica (lijevo s lisicama).Foto: Mario Pusic / Cropix
 Mario Pušić / Cropix

KARLOVAC - Karlovački policajac Kristijan Maglić proglašen je krivim da je u ožujku prošle godine pretukao Alena Ajkića i nanio mu teške tjelesne ozljede te ga je sutkinja Elma Kaleb Mamić nepravomoćno osudila na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana koju neće morati izvršiti ukoliko u tri godine ne počini isto kazneno djelo.

Okrivljenik se nije pojavio na današnjem ročištu ispričavši se liječničkom potvrdom, a nije bilo niti njegovog odvjetnika, ipak rasprava nije odgođena, i presuda je donesena nakon završnih riječi državnog odvjetnika i odvjetnika oštećenog Ajkića.

Osuđeni policajac morat će snositi i troškove postupka, ali će se suočiti i s privatnom tužbom Alena Ajkića koja je već u tijeku. Podsjetimo, njegov odvjetnik Željko Olujić najavio je odštetni zahtjev od čak 400 tisuća kuna.

Incident se dogodio kod benzinske postaje Tifon u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarča, policajac nije bio na dužnosti, a Ajkić, inače poznati karlovački lopov i prijestupnik, s njime se znao otprije.

Nakon svađe policajac ga je istukao, kako je to opisano u optužnici, snažno ga je šakom udario u predio glave pri čemu je Ajkić zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka.

Nakon svega su policajčeve kolege sve htjele zataškati, zbog čega se u prvom policijskom priopćenju o događaju tvrdilo da se Ajkić ozlijedio nakon pada na sanduk, zbog čega je i nekoliko djelatnika PU karlovačke bilo suspendirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:33