NOVI DETALJI

Otkriven identitet vozača BMW-a koji je izgorio u tragediji na benzinskoj pumpi: Podrijetlom je iz okolice Zagreba...

Danas bi trebala biti gotova obdukcija poginulog vozača, ali od nje se puno ne očekuje s obzirom da je tijelo izgorjelo do neprepoznatljivosti

Prometna nesreća na odmorištu Mosor Jug

 Ante Cizmic/Cropix

Konačno je poznat poginuli koji je svojim BMW-om švedskih registarskih oznaka udario u BMW hrvatskih registarskih oznaka ispred sebe na Petrolovoj benzinskoj stanici kraj Omiša, a onda nakon odbijanja i u energent za točenje goriva, piše Slobodna Dalmacija.

Došlo je tako do požara na benzinskoj koja se nalazi na cesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša. Vlasnik izgorenog BMW-a 428i švedskih registarskih oznaka bio je i vozač u tom BMW-u, što dosad nije bilo poznato. Poginuli je rođen 1944. godine, dakle imao je 80 godina.

Porijeklom je iz okolice Zagreba, a u Švedsku je otišao prije par desetljeća. Sada kada se znaju i godine poginulog vozača, vrlo lako je moguće da mu je pozlilo za volanom, jer je s ceste A1 doletio na benzinsku stanicu "metući" sve pred sobom. Nekontrolirano je udario u BMW koji je bio na crpki ispred njega te je tako teško stradao vlasnik tog vozila, inače djelatnik MORH-a kojemu se i dalje u KBC-u Split bore za život.

U požaru su, osim poginulog 80-godišnjaka koji je izgorio u automobilu, tri osobe ozlijeđene, od toga djelatnik MORH-a teško. Tri vozila su oštećena, a tri su u potpunosti izgorjela, među kojima i jedan Porsche.

Danas bi trebala biit gotova obdukcija poginulog 80-godišnjaka, ali od nje se puno ne očekuje s obzirom da je tijelo izgorjelo u vozilu do neprepoznatljivosti. Neće se doznati tako zašto je vozač skrenuo naglo udesno sa ceste A1 te je lijevim kotačem gotovo preletio preko prometnog otoka nastavivši se nekontrolirano kretati i rušiti prometne znakove ispred sebe, da bi nakon toga udario u u zaustavljeni BMW ispred sebe, koji se nakon udarca zarotirao, a on zabio u energent za točenje goriva uzrokujući požar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 14:13