DOVEDEN NA ISPITIVANJE

Ovo je čovjek koji je pijan na Viru pokosio peteročlanu obitelj, mama je na mjestu ostala mrtva

29-godišnjak je imao 1,75 promila alkohola u krvi

Privođenje muškarca koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj

 Cropix/Cropix

Pognute glave i vidno shrvan, nakon noći provedene kod pritvorskog nadzornika PU zadarske, na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zadru doveden je 29-godišnji osumnjičeni krivac za tragediju na Viru.

Čeka ga ispitivanje u tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom ishodom jer je u subotu u kasnim večernjim satima zavio u crno peteročlanu obitelj iz Velikog Ravena nadomak Križevaca.

image

Privođenje muškarca koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj

Cropix/Cropix

Osumnjičeni vozač, kojem prijeti od 3 do 15 godina zatvora je, kako je priopćila policija, imao 1,75 promila alkohola u krvi kad je pomeo pješake koji su hodali uz rub "prorijeđenog" suhozida u Ulici put Lozica, i to po mrklome mraku bez javne rasvjete. I dok nesretnoj 28-godišnjoj Luciji nažalost nije bilo spasa, njezini najmiliji - suprug i njihovo troje mališana je završilo u zadarskoj bolnici.

Policijski očevid na mjestu tuge na zatvorenom dijelu ceste trajao je punih šest sati. Iz PU zadarske kažu da su se pješaci kretali uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, a nema ni javne rasvjete. Vozač je nedugo nakon nesreće pao na alkotestu te je uhićen i nalazi se na kriminalističkom istraživanju.

Uzrok nesreće? Policijski očevid je pokazao da je za sve kriva neprilagođena brzina kretanja osobinama i stanju ceste, odnosno noćnim uvjetima, tako da je pijani 29-godišnjak u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom zadarskih oznaka te potom desnim kotačem izvan kolnika udario u kamenje, a odmah zatim uslijedio je stravičan nalet na obitelj, krici upomoć, plač...

image

Privođenje muškarca koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj

Cropix/Cropix
image

Privođenje muškarca koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj

Cropix/Cropix
image

Privođenje muškarca koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj

Cropix/Cropix

Trogodišnjak i dalje kritično

Trogodišnji dječak koji je u subotu navečer stradao u prometnoj nesreći na otoku Viru, i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), potvrdio je Hini u ponedjeljak zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović.

"Iako je dječak životno ugrožen, zasad nema znakova pogoršanja i komplikacija. Ovisno o razvoju situacije, konzilij će odlučiti hoće li se liječenje nastaviti u Zadru ili u neku od klinika", pojasnio je dr. Jović.

Nakon prometne nesreće, u kojoj je stradala peteročlana obitelj s križevačkoga područja, u Opću bolnicu Zadar primljeno je troje djece i njihov otac, a majka je poginula na mjestu nesreće.

"Jednomjesečna beba i dalje je najbolje, zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju kirurgiju, a teško ozlijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel", kazao je dr. Jović.

Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik.

Policijska uprava zadarska izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

U toku dana 29-godišnjak će nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu biti ispitan i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 12:47