PRESUDA

Ovo je trenutak kad je Albanka saznala kaznu za smrt Stjepana i Katarine, obitelj stradalih potresena: ‘Ovo nismo očekivali‘

Ymeri ostaje u istražnom zatvoru do trenutka pravomoćnosti presude

Klevisa Ymeri

 Ahmet Kalajžić/

Albanska državljanka Klevisa Ymeri osuđena je danas nepravomoćno na četiri godine zatvora jer je iz nehaja izazvala tešku prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, optužena albanska državljanka Klevisa Ymeri proglašena je krivom i osuđena na vremensku kaznu od četiri godine zatvora. Istodobno, produljen joj je istražni zatvor u kojem se nalazi od 11.travnja ove godine, javlja Dubrovački vjesnik.

Na presudu je moguća žalba koju će optužena i njezin branitelj, dubrovački odvjetnik Dragan Pištalo uskoro, s obrazloženjem dobiti u pisanom obliku. Epilog je to završenog dokaznog postupka i cjelokupnog suđenja na Općinskom sudu u Dubrovniku optuženoj albanskoj državljanki, nezaposlenoj ugostiteljskoj radnici iz Skadra Klevisi Ymeri (28).

Podsjetimo, optužnica ODO Dubrovnik koju je zastupala zamjenica dubrovačkog općinskog državnog odvjetnika Katarina Šoša teretila je mladu Albanku da je iz nehaja izazvala tešku prometnu nesreću sa smrtnim ishodom. Kobna se prometna nesreća dogodila oko 20,30 sati 10. travnja ove godine na Jadranskoj magistrali odnosno državnoj cesti D-8. Tada su, na predjelu Ratac, nedaleko Slanog, u sudaru život izgubili sestra i brat Kate i Stipe Đerek iz mjesta Gradac kod Ploča. Kako je optuženica početkom sudskog postupka izjavila da se "osjeća krivom, ali ne na način kako to navedi i kako je tereti optužnica", uslijedio je dokazni postupak u kojem je na prvom ročištu, u rujnu, iskaz dao sudski vještak Pero Todorović da bi danas pred Sudskim vijećem svjedočio očevidac nesreće Jonuz Alija.

Danas su nazočni doznali kako je sud, kontaktirajući Domagoja Šestana kao predstavnika tvrtke "BMW" za Hrvatsku, temeljem broja šasije u nesreći slupanog vozila, rekao kako to vozilo nije imalo ugrađeno tzv. crnu kutiju. -Moj prijatelj Armalindo Docano i ja krenuli smo iz Milana za Albaniju s mercedesom, a Klevisa i supruga Armalindova rođaka, Diana, s BMW-om i tako vozili do naplatnih kućica na kraju autoceste kod Ploča. Zbog umora je tamo Diana prešla u mercedes te je Klevisa bila sama u svom vozilu. Vozili smo u koloni, a tijekom vožnje sam gledao u mobitel i u unutarnji (srednji) retrovizor mercedesa. Upravo sam u retrovizoru uočio da se ugasilo njezino svjetlo, stali smo i prišli vozilima. Tamo je već bio jedan čovjek, a prvu pomoć nisam mogao pružiti jer nije bilo svrhe.

Klevisa je sama izašla iz vozila i brzo pala u nesvijest, a ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Zbog svega smo na cesti, zbog trajanja očevida, ostali do 4- 5 sati po ponoći. Potom je svjedočila i optuženica te ustvrdila kako su se tijekom vožnje u BMW-u, ona i Diana smjenjivale za volanom. Od naplatnih kućica smo vozili u koloni brzinom 60- 70 km/h i kad sam vidila da je mercedes ispred mene pretekao jedno vozilo, dala sam znak za preticanje i tad vidjela da iz suprotnog smjera velikom brzinom dolazi drugo vozilo. Pokušala sam odustati od preticanja, ali sve se brzo dogodilo i došlo je do sudara- izjavila je optuženica i dodala kako se zbog šoka više ničeg ne sjeća.

Obitelj nezadovoljna

Nakon presude albanskoj državljanki Klevisi Ymeri, koja je zbog prometne nesreće u kojoj su poginuli brat i sestra Stipe i Katarina Đerek, nepravomoćno osuđena na 4 godine zatvora, izjavu je dao odvjetnik obitelji Đerek, Zvonimir Bodrožić.

- Reakcija obitelji nije dobra, očekivali su znatno veću kaznu. Odluka je takva kakva jest, razgovarat ću s obitelji kad malo dođu k sebi, svi su jako potreseni. O daljnjim koracima ćemo odlučiti kad obavimo konzultacije, kad malo dođu k sebi. Svaka strana ima pravo žalbe, vjerujem da će tu i kolega uložiti žalbu. Što ćemo mi odlučiti, vidjet ćemo nakon konzultacija. Da li će ići žalba? Vjerojatno hoće! Za sada, kazao je Bodrožić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 13:10