NOVA NESREĆA

Pala je rampa na trajektu Supetar!

Riječ je o trajektnoj liniji koja povezuje poluotok Istru s otokom Cresom.

Udarna vijest

Nešto prije 17 sati pala je rampa na trajektu Supetar na liniji Porozina - Brestova, doznaje Dnevnik Nove TV.

Riječ je o trajektnoj liniji koja povezuje poluotok Istru s otokom Cresom.

Srećom, nema ozlijeđenih. Na brodu je bilo 10 putnika i šest vozila te su svi iskrcani, izvijestili su iz Jadrolinije.

- Prilikom pristajanja broda Supetar u luku Brestova, a u redovnoj državnoj liniji Brestova – Porozina, došlo je do tehničkog problema oko rukovanja hidrauličkim sustavom broda. Na brodu je bilo 10 putnika i 6 automobila te su svi iskrcani u skladu s redovnom procedurom, bez ugroze sigurnosti ili materijalne štete. U tijeku je otklanjanje problema i uspostavljanje linije Porozina – Brestova. Alternativni prometni pravac trajektni pravac je Valbiska – Merag, poručili su iz Jadrolinije Rijeka.

Neslužbeno doznajemo da prvi časnik broda nije upalio hidrauliku prilikom spuštanja rampe broda.

Trajekt Supetar izgrađen je 2004. godine u brodogradilištu Brodosplit za potrebe Jadrolinije. Isprva je bio namijenjen održavanju trajektne linije Split - Supetar gdje je plovio sve do 2008. kada ga zamjenjuje m/t Bol.

Podsjetimo, 11 kolovoza dogodila se velika tragedija na trajektu Lastovo, kada su poginula trojica pomoraca, a četvrti je teško ozlijeđen. Na stradale pomorce je pala ulazna rampa trajekta.

David Sopta kao predsjednik Uprave Jadrolinije označen je kao odgovorna osoba za pomorsku nesreću trajekta Lastovo koja se dogodila u nedjelju 11. kolovoza ove godine u trajektnoj luci u Malom Lošinju.

Zaključak je to nacrta završnog izvješća o provedenoj upravnoj istrazi u predmetu pomorske nesreće broda Lastovo, koju je provela Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a u medijima je objavljeno jučer.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 18:09