DRAMA KOD IVANIĆ GRADA

'PAMTIT ĆEMO TAJ PRIZOR DO KRAJA ŽIVOTA. KRVI JE BILO SVUDA' Vatrogasci o sudaru na A3

Dvojica bugarsko-makedonskih državljana poginula su jutros u sudaru kamiona i Mercedesa
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - U razmaku od četiri sata i to na udaljenosti od svega četiri kilometra na dionici autoceste A3 dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dok je šest osoba ozljeđeno. Dvojica bugarsko-makedonskih državljana- suvozač i putnik na stražnjem sjedalu stari 26 i 36 godina, izgubilo je život u 6,57 sati na 64.kilometru navedene dionice. Oni su bili dio peteročlanog tandema koji se vozio u Mercedesu bugarskih nacionalnih oznaka u smjeru Zagreba prema Italiji gdje inače rade.

FOTO: TEŠKA NESREĆA KOD IVANIĆ GRADA Mercedesom se zabio u kamion, poginulo dvoje ljudi

Dvoje putnika iz vozila prevezeno je u KB Dubrava, dok je jedna osoba završila na sanaciji ozljeda u KBC Rebro a stari su 29, 43 i 31 godinu i svi su teško ozljeđeni.

Njihov se Mercedes, ili zbog umora ili zbog prevelike brzine kretanja, prednjim desnim dijelom zabio u stražnji lijevi dio teretnog vozila turskih nacionalnih oznaka poduzeća 'Ikra Lojistik' a koji je, zbog puknuća gume, u kobno vrijeme bio zaustavljen na zaustavnom prometnom traku.

Da je doista tako i bilo, tome svjedoče i izjave pojedinih mještana Ivanić Grada koji su taj isti kamion nešto prije tragedije vidjeli upravo u mjestu kako izvodi neobičan manevar.

- Vozač kao da je lutao mjestom. Totalno je djelovao izgubljeno. Fulao je pravac i toliko velikim kamionom se usudio vraćati na rikvercu na semaforu. Puka je sreća da je bilo jako rano i malo vozača na ulicama. Inače, često strane kamiondžije svrate u naš kraj i budu izgubljeni, pitaju za pravac... - ispričao nam je jedan od žitelja Ivanić Grada. No, nema nikakve utjehe ni za vozača kamiona kao ni za obitelji i prijatelje te radne kolege smrtno stradalih koji su se vraćali sa godišnjeg odmora.

- Prizor kakav se pamti do kraja života. Vozač kamiona je bio pod šokom. Suze nije skrivalo ni četvero ljudi koji su bili u drugom vozilu ispred njih, i koji su u retrovizoru vidjeli stravičan prizor. Mi smo za par minuta došli na intervenciju. Troje ozlijeđenih je već bilo vani i pomagali smo Hitnoj da ih zbrine i odveze u bolnice. Krvi je bilo posvuda. A onda smo pristupili vađenju mrtvih tijela koja su bila smrskana. Sve je trajalo gotovo tri sata. Znate, svašta sam se nagledao, ali nikad mi nije svejedno. Teško je o tome pričati - ispričao nam je jedan od vatrogasaca iz JVP Ivanić Grad ostavši šokiran informacijom da se četiri kilometra dalje, nakon njihovog odlaska dogodila nova prometna nesreća.

U njoj su, također, sudjelovali osobni automobil i kamion te su tri osobe ozljeđene. Do nesreće je došlo kada je kamion probio središnju zaštitnu ogradu i sudario se sa automobilom u koji je udario drugi teretnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:53