PROMILI U VOŽNJI

Pijan se zabio u policijski auto pod rotacijskim svjetlima: ‘Vršio se očevid na drugoj nesreći...‘

Alkotestom je 65-godišnjaku izmjereno 1,51 promila, uhićen je i odveden na otriježnjenje nakon čega će ga policija odvesti na sud

ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Nije mario što će pijan sjesti za volan svog osobnog automobila. Bilo je to danas oko 13 sati u novozagrebačkoj Ulici Ledinski put u Zagrebu u kojoj je policijski službenik II. postaje prometne policije Zagreb, zaustavio uz rub kolnika službenu Škodu Octaviju sa uključenim rotacijskim plavim svjetlima kao i pokazivačima smjera a radi osiguranja mjesta događaja prometne nesreće koja se nedugo prije dogodila.

I u tom je trenutku na službeno policijsko vozilo naletio 65-godišnji vozač koji se kretao Ulicom Luje Naletilića i koji je dolaskom do raskrižja s Ledinskim putom skrenuo ulijevo prema kolniku. Iako je bio dužan, svoje vozilo nije držao bliže desno rubu kolnika i na toliko udaljenosti od njega da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

Svi prisutni na očevidu su ostali zatečeni naletom te je policija odmah pristupila vozaču iz kojeg je bazdio alkohol. Njihove sumnje u alkoholiziranost su se vrlo brzo i potvrdile jer je muškarcu napravljen alkotest te je napuhao 1,51 g/kg.

-Uhićen je te smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon će biti doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu zbog počinjenih prekršaja u prometu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba - priopćili su iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 10:49